Gerard Depardieu a părăsit Franţa şi a ajuns într-un scaun cu rotile la Roma

Starea de sănătate a actorului Gerard Depardieu, care a anunţat recent că renunţă la cetăţenia franceză din cauza unei noi taxe care a fost introdusă în ţara sa natală, este îngrijorătoare.

21 dec. 2012, 19:06

Gerard Depardieu a fost fotografiat în timp ce era transportat cu un scaun cu rotile la aeroportul Caimpino, din Roma. Actorul era vizibil obosit şi, când a trebuit să se urce în maşina care îl aştepta, a avut nevoie de ajutor pentru a se ridica din scaun.

În ultimii ani, Gerard Depardieu a avut o viaţă plină de probleme personale. Cea mai grea încercare a fost moartea fiului său, Guillaume, răpus de o pneumonie acută, la vârsta de 37 de ani. Guillaume, care era şi el actor, a fost multă vreme dependent de droguri, iar cu cinci ani înainte de a muri i s-a amputat piciorul drept, în urma unei infecţii dobândite în spital.

În autobiografia sa, Guillaume l-a descris pe Gerard Depardieu, cu care nu a avut o relaţie tocmai caldă, drept „un alcoolic obsedat de bani”, care a fost mai mult absent în timpul copilăriei sale.

Depardieu senior a anunţat recent că renunţă la cetăţenia franceză, nemulţumit de politica fiscală din ţara sa, şi se zvoneşte că ar urma să se stabilească în Belgia.