Gerard Piquet vrea să cumpere o echipă de fotbal. Fundaşul Barcelonei doreşte şi să înfiinţeze o nouă competiţie

Gerard Pique a declarat într-un interviu pentru L'Equipe că are două noi idei, asta după ce în urmă cu ceva vreme milita pentru a Cupă Mondială de tenis, stârnind indignare în lumea sportului alb.

23 nov. 2018, 16:22
Gerard Piquet vrea să cumpere o echipă de fotbal. Fundaşul Barcelonei doreşte şi să înfiinţeze o nouă competiţie

Lucrăm la două proiecte. Unul e să cumpărăm o echipă de fotbal. Îmi pare rău, dar nu pot să spun mai multe. Celălalt proiect e să înfiinţăm o nouă competiţie în fotbal„, a declarat Gerard Piquet, pentru L’Equipe. În ciuda insistenţelor reporterului, fundaşul de 31 de ani a refuzat să dea mai multe amănunte.

Piquet a vorbit în schimb de un mai vechi proiect de-al său, legat de tenis. În februarie 2018, site-ul oficial al Cupei Davis anunța un acord cu Pique și Djokovic, care inițial au dorit să resusciteze fosta Cupă Mondială pe echipe (World Team Cup), turneu care nu s-a mai disputat din 2012, însă nu au reuşit să-i convingă pe oficialii Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP).

Ulterior, Pique a propus un alt proiect, ce vizează revoluționarea Cupei Davis, la care să participe între 8 şi 16 echipe, care ar urma să se deruleze pe durata a 10 sau 12 zile în Asia.