Gerea: România are nevoie de un sistem performant în ceea ce priveşte energia termică

România are nevoie de un sistem performant în ceea ce privește energia termică, iar pentru asta trebuie făcute investiții, a declarat, joi, Andrei Gerea, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, într-o conferință pe teme de energie.

24 sept. 2015, 08:45
Gerea: România are nevoie de un sistem performant în ceea ce priveşte energia termică

„Avem în vedere schimbări legislative, avem în vedere legea energiei termice care trebuie să răspundă noilor provocări și avem în vedere eficiența energetică fără de care nu putem vorbi de un sistem performant. Un sistem care să furnizeze exact ceea ce ne dorim, servicii de calitate și la un preț competitiv. Pentru acest lucru trebuie făcute investiții, trebuie schimbat și stimulat agentul care investește o dată în limitarea pierderilor”, a spus Gerea.

Sistemul energetic riscă cea mai importantă criză în 20 de ani, din cauza secetei

Potrivit acestuia, este foarte importantă o dimensionare corectă a capacităților de producție și trebuie utilizați combustibili alternativi.

„Trebuie introduse centrale cu ciclu combinat, trebuie folosiți cu curaj combustibili alternativi. Trebuie să avem în vedere alt sistem de management al energiei termice, mă refer la înmagazinarea energiei termice. Cel mai important este o dimensionare corectă a capacităților de producție pentru a putea profita de toate facilitățile care vin. Vorbim aici și de cogenerare. Nu se mai poate merge și vara și iarna. Spunea cineva că vara nu-i ca iarna”, a mai afirmat ministrul.