Germania a anunţat cât va dura pandemia de coronavirus: „Încă nu ştim cât o să fie rata mortalităţii”

Germania face controale la frontierele sale terestre cu Austria, Franţa, Luxemburg, Danemarca şi Elveţia. De asemenea, compania aeriană germană Lufthansa va întrerupe "până la 90%" din capacitatea sa zborurile de cursă lungă.                

17 mart. 2020, 09:40
Germania a anunţat cât va dura pandemia de coronavirus: „Încă nu ştim cât o să fie rata mortalităţii”

PANDEMIE CORONAVIRUS. Fără măsurile de distanțare socială stricte anunțate luni, Germania s-ar confrunta cu milioane de cazuri de coronavirus, a spus marți Lothar Wieler, șeful institutului național de sănătate „Robert Koch”, citat de Reuters.

„Vrem să evităm asta, a declarat acesta, adăugând că institutul a ridicat nivelul de risc din Germania la „înalt”.

CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizează: „Doctorii europeni fac aceleaşi greşeli ca la Wuhan” (Marţi, 17 Martie 2020 11:07)

Wieler a spus și că spitalele ar trebuie cel puțin să-și dubleze capacitățile de terapie intensivă în condițiile în care un caz din cinci de Covid-19 este serios.

„Încă nu știm cât o să fie rata mortalității la final”, a spus el jurnaliștilor. Cercetătorii Institutului „Robert Koch” se așteaptă ca pandemia să dureze circa doi ani, a mai declarat Lothar Wieler.

Germania a închis cea mai mare parte a magazinelor și bisericile, a redus programul restaurantelor și a suspendat cursurile școlare.În Germania au fost raportate până acum 7.500 de cazuri și 17 decese.

Probabil că până la 70% din populația Germaniei va fi infectată cu coronavirusul care se răspândește acum prin lume, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel.