Germania: Coliziune între un tren şi un autobuz soldată cu răniţi, între care unii grav

Cel puțin nouă persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-o coliziune dintre un tren și un autobuz în landul german Saxonia Inferioară, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al poliției, relatează Reuters.

24 aug. 2016, 09:54
Germania: Coliziune între un tren şi un autobuz soldată cu răniţi, între care unii grav

Autobuzul cu 15 persoane la bord s-a oprit pe o trecere de cale ferată din orașul Melle, în jurul orei locale 08.30 (06.30 GMT), și a fost lovit de un tren de marfă, a spus purtătorul de cuvânt, precizând că nu se cunosc cauzele accidentului.

Autobuzul, care funcționa ca un serviciu complementar pentru transportul feroviar, a oprit pentru ca pasagerii să poată coborî. Nu se știe dacă șoferul știa sau nu că partea din spate a autobuzului se afla încă pe calea ferată, a precizat poliția, citată de Local.de.

Vezi şi ACCIDENT FEROVIAR: Zeci de răniţi după ce un tren a lovit un copac căzut pe şine

O purtătoare de cuvânt a companiei care operează trenul a afirmat că mecanicul era singura persoană aflată în tren la momentul accidentului. Poliția a precizat că bărbatul a suferit un șoc după impact.

Nouă persoane au fost transportate la spital și două elicoptere au fost trimise la fața locului pentru a participa la eforturile de salvare, a precizat poliția.