Germania, din nou sub teroarea imigranţilor: Numărul agresiunilor sexuale a crescut de PATRU ori

Numărul de reclamații pentru agresiuni cu caracter sexual a crescut de aproape patru ori în timpul Carnavalului de la Koln, a anunțat miercuri poliția acestui oraș, marcat de numeroasele violențe comise împotriva femeilor în noaptea de Anul Nou.

11 feb. 2016, 08:15
Germania, din nou sub teroarea imigranţilor: Numărul agresiunilor sexuale a crescut de PATRU ori

De joia trecută, prima zi a carnavalului, până miercuri dimineață au fost înregistrate 66 de plângeri pentru insulte și agresiuni de natură sexuală, față de 18 anul trecut, conform unui comunicat al poliției preluat de AFP.

Amploarea lor a fost totuși minimalizată de polițe, care susține că „una dintre posibilele explicații ar putea fi o schimbare de atitudine din partea victimelor și a martorilor”. Autoritățile locale au încurajat în ultimele săptămâni victimele să depună plângeri, sau să se adreseze unui post de poliție.

Asociații ale femeilor au intervenit în dezbaterea privind violențele de Anul Nou, asigurând că multe victime care au fost atinse în zonele intime nu au depus în general reclamații. Violurile, atingerile cu caracter sexual și furturile de telefoane mobile, comise mai ales de migranți nord-africani, au șocat Germania care i-a primit mai degrabă favorabil pe cei 1,1 milioane de migranți sosiți pe teritoriul său în 2015.

Citeşte şi Incident INCREDIBIL în KOLN: Jurnalistă belgiană, hărţuită sexual în DIRECT

De joi până miercuri, apogeul sezonului carnavalurilor în majoritatea regiunilor din vestul țării, numărul celorlalte infracțiuni a scăzut. Poliția a desfășurat mijloace masive pentru a asigura securitatea carnavalului, unul dintre cele mai vechi evenimente din cultura populară germană, care este totodată un prilej pentru un consum ridicat de alcool, încheie AFP.