Germania este deschisă pentru un BREXIT ordonat

Amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană este justificată dacă există o şansă reală de a asigura un Brexit ordonat, a declarat ministrul german de externe Heiko Maas pentru grupul media Funke.

21 mart. 2019, 08:37
Germania este deschisă pentru un BREXIT ordonat

Premierul britanic Theresa May a cerut UE să permită Regatului Unit să extindă termenul retragerii până la 30 iunie, subiect care se aşteaptă să fie discutat de liderii UE la summitul de joi. Decizia trebuie adoptată în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE.

„O amânare are sens dacă duce la un Brexit ordonat”, a declarat Maas.

„Dacă există o şansă reală, atunci cred că se justifică un tur de onoare”, a mai afirmat ministrul german de externe, făcând referire la amânarea Brexitului, potrivit Agerpres.

„Nu poate exista decât o soluţie pe baza acordului de retragere”, a adăugat Maas despre acordul pe care parlamentarii britanici l-au respins până acum de două ori.

Citeşte şi Jean -Claude Juncker nu-i mai face nicio concesie Theresei May privind amânarea Brexitului

„Dar este, de asemenea, clar că este deosebit de important pentru noi ca alegerile europene să se desfăşoare corect”, a precizat şeful diplomaţiei germane, potrivit Agerpres.

Propunerea premierului britanic Theresa May a întâmpinat rezistenţă din partea UE, care consideră acceptabilă o amânare până pe 23 mai, data alegerilor europarlamentare, sau cel puţin până la sfârşitul anului. Cea din urmă opţiune ar însemna însă ca Marea Britanie să participe la aceste alegeri, variantă respinsă de premierul britanic.