Germania îl sfidează pe Donald Trump cu orice riscuri. Vrea să dezvolte reţeaua 5G cu chinezii de la Huawei

Guvernul german intenționează să permită gigantului chinez de telecomunicații Huawei să participe la dezvoltarea infrastructurii de Internet de mare viteză 5G, în ciuda presiunilor SUA, care chiar au avertizat ţările europene să nu construiască reţeaua 5G cu chinezii.

21 feb. 2019, 08:43
Germania îl sfidează pe Donald Trump cu orice riscuri. Vrea să dezvolte reţeaua 5G cu chinezii de la Huawei

SUA, prin vocea lui Donald Trump, a cerut în mod tranţant boicotarea produselor Huawei din motive de securitate, dar cercetările nemţilor, realizate de Agenţia de Securitate Digitală (BSI), nu au găsit vreo dovadă a spionajului. Potrivit informaţiilor obţinute de The Wall Street Journal, la un acord preliminar între ministerul Comunicaţiilor de la Berlin şi oficialii chinezi s-a ajuns încă de acum două săptămâni, următoarea etapă fiind aprobarea înţelegerii de către guvern şi parlament.

Washingtonul îşi avertizează aliaţii de mai multe luni că anumite componente ale produselor Huawei ar putea fi folosite pentru spionaj în favoarea al guvernului chinez, însă cerinţa expresă a guvernului SUA pare să nu fie luată în seamă nici de Ungaria, care, de asemenea, intenţionează să îşi dezvolte reţeaua 5G la nivel naţional tot cu ajutorul gigantului chinez.

În ceea ce privește viteza internetului, Germania se află în spatele multor ţări din Europa și Asia, iar dezvoltarea rapidă a rețelei 5G ar fi crucială pentru a permite o serie de noi servicii, cum ar fi vehiculele autonome și transmisia de video de înaltă rezoluție.