Germania începe să reintroducă restricţiile pentru străini. Carantină pentru nevaccinaţii care vin din două state UE

Germania a desemnat Spania şi Olanda drept zone cu incidenţă ridicată a infectării cu coronavirus, ceea ce înseamnă că persoanele nevaccinate care revin din cele două state vor trebui să intre în carantină pentru cel puţin cinci zile.

23 iul. 2021, 20:23
Germania începe să reintroducă restricţiile pentru străini. Carantină pentru nevaccinaţii care vin din două state UE

Decizia survine în timpul vacanţei de vară în Germania, o perioadă în care multe familii îşi petrec concediul pe plajele mediteraneene însorite ale Spaniei, în populara insulă turistică Mallorca sau pe litoralul Mării Nordului în Ţările de Jos.

În vreme ce aproape jumătate dintre germani au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19 şi sunt, prin urmare, exceptaţi de la intrarea în carantină, doar mai puţin de 2% dintre cei sub 18 ani sunt complet vaccinaţi, o situaţie care le-ar putea da bătăi de cap familiilor ce revin din vacanţă, transmite Reuters.

Citeşte şi Munți de gunoaie în Germania, după inundații. Imagini de groază după retragerea apelor FOTO

Spania a raportat 624 de cazuri noi de infectare la 100.000 de locuitori în precedentele 14 zile de până la sfârşitul săptămânii trecute, iar Ţările de Jos 670, comparativ cu 17 în Germania, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Cerinţa de intrare în carantină nu li se aplică persoanelor care au avut COVID-10 în ultimele şase luni. Modificările privitoare la Spania şi Ţările de Jos intră în vigoare marţea viitoare.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat joi îngrijorată de dinamica „exponenţială” a noilor infectări cu COVID-19 în Germania, mai ales din cauza răspândirii variantei Delta a coronavirusului, şi a cerut populaţiei să se vaccineze. „Există o creştere exponenţială” a numărului de noi cazuri de coronavirus şi „consider această dinamică îngrijorătoare”, a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. „Presupunem că vom avea o dublare în mai puţin de 2 săptămâni” a numărului de noi cazuri, a adăugat ea. „Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate”, le-a spus Merkel jurnaliştilor. „Fiecare vaccinare contează. Fiecare vaccinare reprezintă un pas, un mic pas, către revenirea la normalitate pentru toţi”, a adăugat ea.

Citeşte şi EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”