Vești excelente pentru pentru părinți. Statul le dă un ajutor de bază pentru fiecare copil

Germania intenționează să introducă ajutorul de bază pentru copii, Kindergrundsicherung. Reprezentanții guvernamentali au anunțat că primele plăți vor avea loc abia în anul 2025.

08 feb. 2023, 09:06
Vești excelente pentru pentru părinți. Statul le dă un ajutor de bază pentru fiecare copil

Odată cu creșterea prețurilor, tot mai mulți oameni din Germania cer acum ajutor pentru familiile lor. Coaliția guvernamentală va introduce ajutorul de bază pentru copii, Kindergrundsicherung. Acest ajutor pentru copii vine în special în sprijinul pentru familiile cu venituri mici.

Citiți și: Ce salarii au asistenții medicali din Germania, Franța și Belgia. România, din nou la coada clasamentului

Ajutorul de bază pentru copii Kindergrundsicherung  va combina beneficiile financiare existente pentru copii, cum ar fi: Kindergeld, Kinderfreibetrag și Kinderzuschlag, părți din așa-numitul „pachet de educație și participare” și prestații conform Codului de securitate socială. Măsura va include două părți: o sumă fixă ​​de bază și o sumă suplimentară flexibilă, conform ziarulromanesc.de

Alocația de bază pentru copiii din Germania va fi introdusă în 2025

Deși reprezentanții guvernamentali au anunţat programul pentru introducerea Kindergrundsicherung, demersurile pentru ajutorul de bază a copiilor sunt în curs de aprobare în diferitele ministere, iar banii ar trebui „să meargă la copii direct, fără obstacole birocratice”.

Proiectul de lege ar trebui să fie pus în aplicare și procesul legislativ să înceapă. Măsura ar trebui să intre în vigoare peste doi ani, în 2025. Momentan nu se știe cât va costa pachetul planificat, deoarece există rezerve din partea Ministerului de Finanțe condus de FDP. Se pare că există temeri că securitatea de bază a copiilor ar putea fi prea mare și că nu există stimulente pentru muncă. “Toate proiectele de coaliție trebuie să se încadreze în bugetul federal. În plus, trebuie examinat efectul asupra pieței muncii”.

Din nefericire, războiul din Ucraina a dus la consecințe economice și pentru Germania, iar posibilitățile financiare pentru proiectele dorite au scăzut în ultima perioadă.

Câţi bani vor primi familiile din Germania

Suma de bază ar trebui să corespundă cel puțin cu alocația pentru copii în forma sa actuală, care în prezent, este de 250 de euro pe copil pe lună. Această sumă urmează să fie ajustată la fiecare doi ani pe baza raportului privind nivelul de subzistență al guvernului federal. Suma de bază ar trebui să fie „o sumă garantată” și, ca atare, nu ar trebui să fie compensată cu prestațiile sociale, cum ar fi venitul de bază al părinților.

Contribuția suplimentară depinde de venitul părinților. Deci, dacă ai mai puțin, ar trebui să primești mai mult. Pe lângă o sumă forfetară pentru educație și participare (în prezent 15 euro), contribuția suplimentară ar trebui să includă o sumă forfetară pentru costurile de locuință a copiilor (în prezent 150 de euro). Dacă venitul familiei crește, contribuția suplimentară ar trebui să scadă.

„Cuantumul suplimentar al garanției de bază pentru copii scade până când nu mai există niciun drept odată ce un nivel de venit încă nedefinit este depășit”, a anunțat ministrul federal pentru Familie, Lisa Paus, în luna ianuarie.

La fel ca alocația pentru copii, ajutorul de bază pentru copii este menit să sprijine toți copiii de la naștere până la vârsta de 18 ani.

Citiți și: 150 de lei în plus pentru copii, în afară de bursa şcolară şi alocaţie. Klaus Iohannis a promulgat legea