Serviciile secrete germane: Terorişti ISIS sunt infiltraţi printre refugiaţii intraţi în ţară

Agenția germană de informații interne a primit peste o sută de ponturi potrivit cărora printre refugiații care se află în prezent în Germania se află combatanți ai grupării jihadiste Statul Islamic

05 feb. 2016, 08:38
Serviciile secrete germane: Terorişti ISIS sunt infiltraţi printre refugiaţii intraţi în ţară

Ziarul relatează vineri, fără a-și preciza sursele, că șeful BfV, Hans-Georg Maassen, a menționat acest număr recent, într-o discuție de la Ministerul de Interne cu mai mulți politicieni privind chestiuni de politică internă.

Maassen a mai precizat însă că printre aceste ponturi sunt și cazuri de defăimare care nu au nimic real la bază, mai scrie Berliner Zeitung.

Agenția de informații interne nu a putut fi contactată pentru a comenta, notează Reuters.

Informaţia apare la o zi după ce autorităţile germane au făcut percheziţii la centrele pentru refugiaţi. Doi algerieni bănuiţi de legături cu Statul Islamic au fost arestaţi joi.

De la atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015, autoritățile germane au indicat în mai multe rânduri că și Germania a fost amenințată de atacuri ale unor grupări jihadiste.

Germania a primit, anul trecut, peste un milion de refugiaţi. Totodată, numărul cererilor de azil a fost de 476.649, dintre care 162.510 depuse de cetățeni sirieni – 34% din total.