Germania plănuieşte ieşirea din izolare pe 19 aprilie. Măsuri de relaxare civică şi în Cehia

Guvernul german a întocmit o listă de măsuri pe care să le pună în aplicare atunci când ţara va intra în faza ieşiri din izolare, pe care intenţionează să o implementeze începând de la 19 aprilie, se arată într-un document, pe care Reuters scrie că l-a putut consulta.

06 apr. 2020, 14:44
Germania plănuieşte ieşirea din izolare pe 19 aprilie. Măsuri de relaxare civică şi în Cehia

PANDEMIE CORONAVIRUS. Obiectivul este menţinerea nivelului reproducerii virusului – adică numărul mediu de persoane contaminate de către un singur bolnav – sub unul, care reprezintă pragul la care o epidemie începe să scadă.

Steffen Seibert a dat însă asigurări, într-o conferinţă de presă, că Guvernul nu este încă în măsură să prezinte vreo dată a unei ieşiri din izolare în Germania, o măsură care a intrat în vigoare în această ţară la 22 martie.

Documentul pe care Reuters scrie că l-a putut consulta – în care se arată că pandemia nu se va încheia înainte de 2021 – prevede o revenire treptată la normal şi o implementare a unor dispozitive care permit să se urmărească 80% dintre contactele unei persoane contaminate cu 24 de ore înainte de diagnostic.

Persoanele contaminate şi cele cu care acestea au intrat în contact vor fi plasate, atunci, în carantină, acasă la ele sau în hoteluri.

În schimb, magazinele vor putea redeschide, la fel ca şi şcolile din anumite regiuni, însă regulile distanţării sociale vor fi menţinute.

Guvernul intenţionează totodată să relaxeze controlul la frontieră, însă va continua să interzică adunări mari şi sărbători private.

De asemenea, imediat ce vor fi disponibile suficiente măşti, folosirea lor va fi obligatorie în trenuri, autobuze, dar şi în întreprinderi şi în clădiri publice.

Guvernul ceh vizează o relaxare de joi a izolării împotriva noului coronavirus printr-o redeschidere a unor magazine şi reluarea unor activităţi sportive în aer liber

Guvernul ceh vizează o relaxare a izolării care paralizează economia ţării, în cazul în care situaţia epidemiei se confirmă în zilele următoare, relatează Reuters.

Cehia a fost unul dintre primele state din Europa care a declarat starea de urgenţă, în martie, în vederea unei împiedicări a răspândirii noului coronavirus. Numărul cazurilor confirmate de covid-19 era, la vremea respectivă, de până în 200.

În total, Cehia înregistrează în prezent 4.591 de contaminări, însă creşterea zilnică a contaminărilor a fost sub 10% în ultimele zile.

Praga a anunţat duminică cel mai mic bilanţ de noi contaminări de la 22 martie.

În cazul în care această tendinţă continuă, a anunţat ministrul Sănătăţii Adam Vojtech, Guvernul urmează să autorizeze începând de joi o redeschidere a anumitor magazine – care vând materiale de construcţii sau papetărie -, dar şi o reluare a unor activităţi sportive în aer liber – fără adunări, ca tenisul.


loading...
Partenerii noștri