Germania promite să lupte împotriva terorismului: Statul Islamic trebuie combătut prin mijloace militare VIDEO

După întâlnirea cu preşedintele francez la Paris, Angela Merkel a promis că Germania va face mai mult pentru a lupta împotriva terorismului. "Statul Islamic trebuie combătut prin mijloace militare", a declarat cancelarul Germaniei. Între timp, Europa şi Statele Unite continuă să trăiască într-o psihoză teroristă, având parte de o serie de alarme false.

26 nov. 2015, 12:07
Germania promite să lupte împotriva terorismului: Statul Islamic trebuie combătut prin mijloace militare VIDEO

La două zile după ce premierul britanic s-a recules la Paris, a venit rândul Angelei Merkel. Însoţită de preşedintele francez şi primăriţa Parisului, ea a adus un omagiu în Piaţa Republicii celor 130 de persoane ucise în atacurile teroriste, potrivit România TV.

Sper că Germania se va angaja mai mult în lupta împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak„, a declarat Francois Hollande, preşedintele Franţei.

Citeşte şi Merkel i-a promis lui Hollande că va acţiona REPEDE împotriva terorismului

Chiar dacă a promis că va reacţiona rapid şi a afirmat că Statul Islamic poate fi învins doar prin mijloace militare, Merkel nu a vorbit clar despre atacuri aeriene împotriva organizaţiei teroriste, aşa cum ar fi sperat Hollande. Totuşi, Germania, cunoscută pentru reticienţa sa de a interveni în teatre de război externe după Al Doilea Război Mondial, a promis 650 de soldaţi în Mali, pentru a-i ajuta pe cei 1.500 ai Franţei.

 

Aceste atacuri nu au afectat doar Parisul, ci sunt atentate la modul nostru de viaţă, împotriva democraţiei şi a Europei. De aceea, Germania vrea să se asigure că asemenea evenimente nu se vor mai repeta„, a declarat Angela Merkel, cancelarul german.

Între timp, lumea se cufundă într-o veritabilă psihoză teroristă. Ungaria a eliberat mai mulţi aşa-zişi suspecţi de terorism. În acelaşi timp, peste Ocean, patru bărbaţi din Orientul Mijlociu au fost debarcaţi dintr-un avion, după ce o pasageră a afirmat că unul dintre ei ar fi primit un SMS cu mesajul „dinamită”, lucru ce s-a dovedit neadevărat.

De altfel, toate statele UE vor sprijini militar, direct sau indirect, operațiunile externe franceze, a anunțat ministrul francez al Apărării. În declaraţiile de la Elysee, cei doi lideri au încercat să arate că motorul franco-german încă funcţionează.

Citeşte şi Angela Merkel susţine în continuare adoptarea cotelor obligatorii de refugiaţi