Germania renunță la majoritatea restricțiilor anti-Covid începând din luna martie

Tot mai multe țări europene au început să renunțe la unele din restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid.

14 feb. 2022, 16:40
Germania renunță la majoritatea restricțiilor anti-Covid începând din luna martie

Germania, la rândul ei, preconizează că va începe să renunțe treptat la restricții începând cu 20 martie, conform unui proiect guvernamental dezvăluit luni.

”Până la începutul primăverii, la 20 martie 2022, restricţiile impuse vieţii sociale, culturale şi economice urmează să fie ridicate treptat”, se arată în acel docment de opt pagini, conform AFP.

Germania ar putea ridica sau limita obligațiile cu privire la vaccinarea anti-Covid, care condiționează accesul nevaccinaților în anumite locuri.

De asemenea, s-ar putea să fie ridicate și acele reglementări care încurajează întreprinderile să-și lase angajații să lucreze de la distanță. Totuși, în document e precizat faptul că angajatorii vor putea, în anumite condiții, să-i lase pe angajați să lucreze în continuare de acasă, dacă sunt de acord.

În privința purtării măștii de protecție, această măsură ar urma să rămână obligatorie, însă doar în spațiile închise și mijloacele de transport.

Controlul certificatului verde la intrarea în magazine ar urma să fie și el ridicat în toată Germania.

Într-o a doua fază ar urma să fie ridicate și restricțiile privind restaurantele și hotelurile. În schimb, în cluburi și discoteci să rămâne condiționat accesul celor nevaccinați.

Citește și Europa renunţă la mai multe restricţii COVID. Spania şi Italia elimină masca în aer liber, Cehia renunţă la certificatul verde pentru restaurante şi hoteluri

Citește și Când ar putea scăpa românii de restricţiile COVID-19. Marcel Ciolacu a făcut anunţul