Germania, îngrozită de imigranţii români. Ministerul de Interne: Situaţia ameninţă pacea socială

Ministerul de Interne din Germania trage un semnal de alarmă în legătură cu imigranţii români şi bulgari care le strică germanilor standardul de viaţă şi le ameninţă pacea socială.

17 iul. 2013, 06:16

Potrivit unui raport al Ministerului de Interne german obţinut de presa de la Berlin, ţara se confruntă cu un val de infracţiuni şi o scădere a calităţii vieţii din cauza numărului mare de oameni veniţi din ţara noastră şi din cea învecinată.

Potrivit datelor oficiale, aproape 450.000 de români şi bulgari s-au mutat în Germania în ultimii trei ani, timp în care infracţionalitatea, în special prostituţia, a luat amploare în zonele unde s-au stabilit, scrie la rândul său publicaţia germană Der Spiegel care titrează: „Imigraţia românilor în Germania îşi arată efectele”.

De asemenea, într-o înregistrare video postată pe Internet, Der Spiegel prezintă câteva aspecte despre modul în care anumiţi imigranţi români înţeleg să se comporte în ţara gazdă.

Este vorba despre români care fac mizerie în cartierele în care locuiesc, fac gălăgie până noaptea târziu şi distrug proprietăţile în care stau, proprietăţi pe care le ocupă deseori în mod abuziv, după cum s-au plâns oficialităţile germane.

Oficialităţile germane avertizează că această situaţie ameninţă pacea socială din ţară. Printre cele mai grav afectate oraşe se numără Frankfurt, Munchen, Hanovra, Berlin sau Dortmund.