Germania susţine autorităţile franceze în faţa violenţelor terifiante ale Vestelor Galbene”

Guvernul german susţine autorităţile franceze în faţa violenţelor ''terifiante'' care au avut loc în weekend la Paris în cursul protestelor ''vestelor galbene'', a declarat luni Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel.

18 mart. 2019, 13:39
Germania susţine autorităţile franceze în faţa violenţelor terifiante ale Vestelor Galbene”

”Izbucnirea violenţei şi a furiei distructive la Paris în weekend este un lucru terifiant şi nu are nimic în comun cu proteste paşnice şi democratice”, a declarat Steffen Seibert în cursul unei conferinţe de presă.

„Guvernul federal este alături de guvernul francez în eforturile sale pentru a asigura ordinea publică”, a adăugat el.

Cea de-a 18-a zi de proteste a ”vestelor galbene” a condus la jefuirea unor magazine şi la incendii voluntare cum este cazul renumitului restaurant Fouquet’s, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Preşedintele Macron avertizează „Vestele Galbene” că va lua măsuri contra acestora

Guvernul francez, sub impactul unor critici ale opoziţiei, a recunoscut unele „disfuncţionalităţi” şi urmează să prezinte luni noi măsuri de securitate.

Violenţe au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysées din Paris, unde mii de ”veste galbene” s-au strâns în cel de-al 18-lea weekend de mobilizare civică împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului francez.


loading...