Germania: Un mort şi patru răniţi în urma exploziei de la o uzină chimică din Dresda

Un muncitor a murit şi alţi patru au fost grav răniţi în urma exploziei survenite luni seară la o uzină chimică din apropierea oraşului Dresda, din estul Germaniei, relatează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

02 dec. 2014, 10:51
Germania: Un mort şi patru răniţi în urma exploziei de la o uzină chimică din Dresda

Deflagraţia a distrus complet faţada complexului chimic de la Pirna, situat la opt kilometri de Dresda, provocând evacuarea pentru mai multe ore a 133 de localnici pentru a se evita intoxicarea cu fum.

Victima, originară din vestul ţării, nu a putut fi scoasă din zona exploziei, potrivit unui purtător de cuvânt al Serviciului de pompieri german. Alţi patru angajaţi ai uzinei au suferit arsuri şi fracturi.

La locul accidentului se află experţi ai poliţiei care încearcă să determine cauza exactă a exploziei.

Citeşte şi BOMBĂ BIOLOGICĂ în Germania. Ce au descoperit echipele de intervenţie la Nurtingen

”Pentru moment nu există o explicaţie”, a spus directorul uzinei, Joachim Seifert.

Peste 100 de membri ai echipelor de intervenţie s-au deplasat la faţa locului pentru a stinge incendiul şi a evacua persoanele din interiorul uzinei. Au fost, de asemenea, evacuate şi casele din împrejurimile uzinei, pe o rază de 100 de metri, informează Associated Press. Nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului.

În acest obiectiv economic lucrează circa 120 de persoane. Uzina datează din timpul fostei Republici Democrate Germane (RDG), dar clădirea distrusă de explozie era una nouă şi beneficia de un ”nivel ridicat de securitate”, potrivit primarului localităţii Pirna, Klaus-Peter Hanke.