Germania va trimite avioane de luptă în România, ca parte a măsurii Poliţie Aeriană Întărită Zona de Sud

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, afirmă că ţara sa "se poziţionează în continuare ferm alături de România", în contextul situaţiei actuale de securitate.

26 ian. 2022, 23:11
Germania va trimite avioane de luptă în România, ca parte a măsurii Poliţie Aeriană Întărită Zona de Sud

Într-un mesaj transmis de reprezentanţa diplomatică miercuri, ambasadorul subliniază că începând de la mijlocul lunii februarie, Forţele aeriene germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter şi soldaţi la măsura Poliţie Aeriană Întărită Zona de Sud (Enhanced Air Policing South).

„Împreună cu Italia asigurăm securitatea spaţiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuţie vizibilă şi de înaltă calitate. Aceasta reprezintă un semn clar al solidarităţii transatlantice şi europene”, punctează Peer Gebauer.

Potrivit mesajului său, „solicitările privind retragerea trupelor NATO din România şi revenirea la situaţia din anul 1997 trebuie respinse cu fermitate”.

„Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani. Apartenenţa României la NATO reprezintă o realizare esenţială şi nu poate fi pusă la îndoială de către terţi. Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia actuală în regiune. Atitudinea Rusiei nu reprezintă doar o ameninţare la adresa Ucrainei, ci afectează securitatea întregii Europe. De aceea, o nouă încălcare a suveranităţii Ucrainei ar atrage după sine un răspuns european ferm şi comun”, arată Peer Gebauer.

În context, aminteşte că în această privinţă, ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, s-a exprimat categoric în cadrul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene.

Citeşte şi: Îndemn la rugăciune pentru pace al ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Asuprirea, dorința de a deveni mai puternici decât ceilalți semeni au adus dintotdeauna războaie între popoare și chiar între frați de-un sânge”


loading...
Partenerii noștri