Germania vrea să taie alocaţiile copiilor de imigranţi

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, doreşte reducerea alocaţiilor pentru copiii imigranţilor din Uniunea Europeană care lucrează în Germania, într-un efort menit să combată fraudele, relevă un document studiat vineri de DPA.

10 feb. 2017, 14:45
Germania vrea să taie alocaţiile copiilor de imigranţi

Wolfgang Schaeuble, membru al formaţiunii conservatoare CDU (Uniunea Creştin-Democrată), a cancelarului Angela Merkel, vrea modificarea prevederii legale ce le permite imigranţilor proveniţi din UE care lucrează în Germania să solicite alocaţii pentru copiii lor, chiar dacă aceştia trăiesc în altă parte.

Modificarea propusă ar însemna că suma pe care o poate primi o persoană sub forma acestor alocaţii va depinde de costul mediu al vieţii din ţara unde trăieşte copilul. 

Prin această măsură statul german ar face o economie anuală de 159 milioane de euro, se precizează în document. 

Vicecancelarul Sigmar Gabriel, de la Partidul Social-Democrat (SPD), partener în coaliţia guvernamentală a Angelei Merkel, şi-a exprimat şi el susţinerea pentru modificarea propusă. 

Potrivit Ministerului de Finanţe, în Germania trăiesc peste 184.000 de imigranţi din UE ce primesc alocaţii pentru copii care trăiesc în alte ţări. Dintre aceştia, cei mai mulţi provin din Polonia (86.987), urmată de Croaţia şi Bulgaria.


loading...