Germanii nu vor ca Angela Merkel să renunţe la actualul mandat de cancelar

Două treimi dintre germani nu vor ca Angela Merkel, să renunţe la actualul mandat de cancelar înainte de încheierea lui, prevăzută pentru toamna lui 2012, relevă un sondaj citat luni de dpa.

11 mart. 2019, 17:30
Germanii nu vor ca Angela Merkel să renunţe la actualul mandat de cancelar

Şaizeci şi şapte la sută dintre participanţii la sondajul realizat de institutul Forsa au afirmat că nu vor ca Merkel, aflată la cârma Germaniei din 2005, să plece mai devreme din această funcţie.

Comparativ, 29% dintre cei chestionaţi au fost de părere că Angela Merkel ar trebui să renunţe la conducerea executivului înainte de sfârşitul oficial al mandatului, potrivit Agerpres.

Proporţia alegătorilor germani care vor ca politiciana de centru-dreapta să-şi ducă ultimul mandat la bun sfârşit a crescut cu 12 puncte procentuale din februarie anul trecut.

Directorul Forsa, Manfred Guellner, a declarat pentru grupul media RTL că nu sunt semne privind un „apus al erei Merkel” în 2019. „Din contră: în lumina evoluţiilor critice din lume, o majoritate a cetăţenilor germani nu văd alternativă la Merkel”, a spus Guellner.


loading...
Partenerii noștri