Germanii s-au supărat pe Google Maps

Dresda de pe Google Maps arată destul de diferit decât cea din realitate, întrucât ultima reactualizare a fost făcută cu 11 ani în urmă. Nu exista nici Frauenkirche, nici galeriile din Piaţa Veche, nici stadionul Dinamo. În general, Dresda de pe Google Maps are puţine în comun cu oraşul din zilele noastre, relevă publicaţia Bild, citată de antena rusă a Deutsche Welle.

23 apr. 2013, 08:25
Germanii s-au supărat pe Google Maps

Corporaţia americană prezintă oraşul ca pe un loc care nu prea ar merita vizitat – peste se tot se văd doar dărâmături şi şantiere în construcţii, potrivit ziarului german, în opinia căruia hărţile de Google ar putea duce la o scădere a numărului de turişti la Dresda, deoarece milioane de oameni vizualizează hărţile Google înainte de a merge într-o călătorie sau vacanţă.

De acest lucru în special este iritată directoarea hotelului Steigenberger din noua piaţă Heidrun Waschhausen. „Dacă veţi dori să vedeţi hotelul nostru pe hartă, veţi vedea doar bucăţi de cărămidă”, a declarat ea.

Directorul de marketing din Dresda, Bettina Bunge, spune că ştie de această problemă. „De luni de zile suntem în negocieri cu Google, dar nimic nu s-a schimbat până acum”, constată ea.

„Noi primim fotografiile făcute din satelit de la o terţă parte. De obicei, o dată la trei ani. Când oamenii încep să protesteze, încercăm să schimbăm imaginea, dar nu totul depinde de noi”, se justifică Lena Wagner, de la Google.