Germanwings: Tatăl copilotului sinucigaj de la Germanwings, Andreas Lubitz, a declarat că fiul său nu suferea de depresie

Tatăl lui Andreas Lubitz, copilotul avionului companiei Germanwings prăbușit pe 24 martie 2015 în Alpii francezi, tragedie soldată cu moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord, a declarat vineri că fiul său nu suferea de depresie la data catastrofei.

24 mart. 2017, 12:03
Germanwings: Tatăl copilotului sinucigaj de la Germanwings, Andreas Lubitz, a declarat că fiul său nu suferea de depresie

”El nu era deprimat la data prăbușirii avionului”, a spus Gunther Lubitz într-o conferință de presă la Berlin. Acesta a adăugat că fiul său era plin de viață după ce suferise de depresie cu șase ani înaintea tragediei de pe 24 martie 2015.

Anchetatorii susțin că Andreas Lubitz, în vârstă de 27 de ani la data tragediei, suferea de depresie și a prăbușit intenționat avionul, într-un act suicidal. Ei afirmă că Andreas Lubitz a profitat de un moment în care pilotul Patrick Sondenheimer ieșise din cockpit și s-a blocat în cabina de pilotaj, după care a plasat avionul în zbor descendent.

Sistemele electronice de la bordul avionului l-au înregistrat pe Sondenheimer când încerca să spargă ușa cockpitului pentru a reveni la comanda aeronavei. De asemenea, pe înregistrarea audio pot fi auzite țipetele disperate ale pasagerilor în timp ce avionul se îndrepta către sol, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Autoritatea aeronautică americană a cerut informaţii despre starea de sănătate a lui Lubitz acum 6 ani

Pe de altă parte, în aceeași conferință de presă jurnalistul și pilotul Tim van Beveren a pus sub semnul întrebării concluziile anchetatorilor și investigația tehnică cu privire la cauza prăbușirii avionului companiei Germanwings. ”Am fost foarte surprins atunci când anchetatorii francezi au aflat cauza accidentului după numai două zile”, a spus el, potrivit Agerpres.

Van Beveren a exprimat dubii și față de concluzia anchetatorilor conform căreia copilotul Andreas Lubitz l-a blocat pe pilot în afara cockpitului. ”Nu am întâlnit ceva de acest fel în ultimii 25 de ani”, a spus el.

Anchetatorii au mai afirmat că Andreas Lubitz începuse să orbească și se temea că își va pierde locul de muncă din acest motiv, astfel că a ascuns acest lucru de conducerea Germanwings și de compania-mamă, Lufthansa. Ei declară că înaintea zborului fatal Lubitz căutase pe internet informații despre mijloace de comitere a suicidului. În apartamentul său a fost descoperită o scrisoare de la medic în care era declarat inapt pentru a mai lucra.

Familiile victimelor nu sunt convinse de argumentele aduse de tatăl copilotului care a prăbuşit avionul în mod intenţionat şi, din contră, sunt revoltate că familia lui vrea să îşi scoată fiul nevinovat din această tragedie.