Gerul a dat peste cap traficul feroviar. Trenurile au întârzieri, sunt restricţii pe mai multe rute

Trenurile circulă sâmbătă cu restricții de viteză pe secțiile de cale ferată Brașov, Craiova, Galați și Timișoara din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului.

31 dec. 2016, 07:19
Gerul a dat peste cap traficul feroviar. Trenurile au întârzieri, sunt restricţii pe mai multe rute

Traficul feroviar este oprit în judeţul Harghita, pe magistrala 400, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului, după ce o locomotivă a deraiat, iar trenul a rămas pe linie. CFR Călători anunţă că până la redeschiderea în conditii de siguranţă a circulaţiei feroviare între staţiile Izvorul Oltului şi Izvorul Mureşului, pasagerii de la trenurile aflate in circulaţie sunt transbordaţi cu mijloace auto pe distanta Izvorul Oltului – Izvorul Muresului şi retur.

Totodată, pe intervalul de staţii Remetea Mare – Timișoara Est (SRCF Timișoara), din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului, a fost introdusă o restricţie de viteză de 5 km/h, trenurile circulând pe porţiunea respectivă sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

De asemenea, pe relaţiile Constanţa-Mangalia şi Medgidia-Tulcea, din cauza rafalelor puternice de vând, CFR Călători a introdus tracţiune Diesel.

Secțiile pe care se circulă cu restricție de viteză sunt: Gura Motrului — Turceni (SRCF Craiova), Govora — Râureni (SRCF Craiova), Apața — Augustin (SRCF Brașov), Buzău-Ulmeni (SRCF Galați) și Remetea Mare — Timișoara Est (SRCF Timișoara).

De asemenea, pe secțiile Călărași — Turda (SRCF Cluj) și Cojocna — Apahida (SRCF Cluj) se circulă pe un singur fir (firul I).