GERUL a pus stăpânire pe România. SFATURI PRACTICE care te ajută să faci faţă FRIGULUI

Frigul pătrunzător a cuprins majoritatea judeţelor din ţară, în unele zone mercurul coborând în termometre până la valori de minus 30 de grade Celsius. Iată câteva sfaturi utile care te ajută să treci cu bine peste perioada geroasă.

09 ian. 2015, 07:39
GERUL a pus stăpânire pe România. SFATURI PRACTICE care te ajută să faci faţă FRIGULUI

Pentru a rezista în zilele geroase trebuie să te hrăneşti consistent. Din meniul zilnic nu trebuie să îţi lipsească citricele, lactatele, ceapa şi usturoiul. Totodată, în anotimpul rece nu este bine să consumi băuturi şi alimente reci care îţi pot secătui organismul de energie. Consumă în schimb lichide calde, precum lapte şi ceaiuri cu lămâie.

Îmbrăcămintea trebuie aleasă, de asemenea, cu mare grijă. În loc să te îmbraci cu un singur pulover gros, mai bine îmbracă două, mai subţiri. Totodată, în loc de o singură pereche de şosete groase, ia două perechi mai subţiri şi aşa îţi va fi mult mai cald.

Hainele suprapuse păstrează aerul în interior, acesta se încălzeşte de la temperatura corpului tău şi, astfel, nu vei suferi de frig. Alege haine fabricate din materiale naturale precum bumbacul, inul sau lâna.

Mai mult, este recomandat ca hainele de iarnă să fie lejere, cu un număr mai mare decât în mod obişnuit.

Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: De ce nu este bine să faci băi lungi şi fierbinţi după ce ai stat în frig

Un alt lucru extrem de important de care trebuie să ţii cont atunci când ieşi afară este să îţi acoperi capul. Altfel, rişti să îţi degere urechile ori să răceşti. Mai mult, este bine să îţi acoperi şi nasul şi gura atunci când e frig afară.

Mai mult, dacă lucrezi într-un birou călduros, ar trebui să eviţi cizmele îmblănite şi să alegi încălţăminte cu interiorul vătuit. Totodată, poţi alege ghete uşoare şi lejere care să lase piciorul să respire şi care să nu îţi vină fix pe picior.

Nu ieşi brusc dintr-o încăpere foarte călduroasă în ger, deoarece organismul ar putea suferi un şoc termic, mai ales dacă nu eşti îmbrăcat corespunzător. Chiar şi câteva minute de stat în frig te pot îmbolnăvi.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă bei ALCOOL şi apoi ieşi în FRIG

Este recomandat ca persoanele care suferă de tulburări circulatorii şi de boli cronice, boli cardiovasculare, respiratorii şi diabet zaharat, să nu se expună frigului.

Totodată, ai grijă şi la căderile de calciu. Dacă stai mult timp în frig, fără să te mişti poţi suferi o cădere de calciu. De aceea este bine să ai mereu asupra ta câteva tablete de calciu lactic.

În ceea ce priveşte persoanele care suferă de afecţiuni articulare, aceste dureri se resimt mai puternic pe vreme geroasă şi cu precipitaţii abundente. Crizele de durere se înteţesc cu cât se înaintează în vârstă, iar cea mai întâlnită boală reumatică la persoanele trecute de 60 de ani este artroza. La frig şi umezeală, boala se accentuează, pacientul fiind nevoit să urmeze tratamente cu analgezice şi antiinflamatoare. Se recomandă evitarea expunerii la temperaturi scăzute, pentru a nu fi grăbită degradarea articulaţiilor.

Citeşte şi GER ARCTIC în mai multe zone din ţară. A fost CEA MAI GEROASĂ DIMINEAŢĂ de SF. Ion din ultimii 50 de ani