Gerul şi zăpada i-a împins pe români în raioanele de îmbrăcăminte de iarnă

Viscolul şi gerul au crescut vânzările de haine de iarnă cu aproximativ 20%, comparativ cu perioada de dinainte de venirea zăpezii. Nu există un articol vestimentar ce se vinde mai bine, lumea cumpără, în funcţie de necesităţi, cizme, geci grose de iarnă, mănuşi, fulare şi căciuli.

06 feb. 2012, 12:09
Gerul şi zăpada i-a împins pe români în raioanele de îmbrăcăminte de iarnă

 

Odată cu apariţia codurilor de viscol şi ninsoare, românii nu au golit doar galantarele magazinelor de apă, făină, carne, alimente de bază sau lopeţi, ci s-au pregătit şi fizic să dea piept cu intemperiile. Astfel, comercianţii îşi freacă mâinile fericiţi şi pentru vânzările în creştere la articolele de îmbrăcăminte.

„După primul cod de viscol şi ninsoare, vânzările la hainele de iarnă au crecut cu aproximativ 20%”, a spus pentru RTV.NET, Sebastian Scurtu, administratorul site-ului avascut.ro.

Românii nu au o preferinţă anume când se pregătesc de ger, viscol şi zăpadă. „Se vând la fel de bine şi gecile de iarnă vătuite, şi pantalonii din aceiaşi categorie, precum şi mănuşile şi căciulile” a precizat Sebastian Scurtu.

Preţuri la haine de iarnă

„Gecile de iarnă au un preţ de aproximativ 90 de lei, pantalonii de iarnă, vătuiţi, costă 60-70 de lei perechea. Cizmele au preţuri cuprinse între 60 şi 450 de lei”, a amintit Sebastian Scurtu. Bine se vând şi mănuşile şi fularele, articole necesare la ieşirea în aer liber pe timp de cod galben sau portocaliu de viscol, ger sau ninsori.

„Tricotajele şi paltoanele se vând foarte bine în această perioadă”, a spus Eugenia Stamate, reprezentant maxine.ro. Un fular tricotat costă în jur de 45 de lei, o pereche de mănuşi, confecţionate în acelaşi mod ca şi fularele, costă între 20 şi 27 de lei. O căciulă, tot tricotată, fabricată în Anglia costă în jur de 35 de lei. Paltoanele au un preţ de aproximativ 200 de lei.

Vânzări cu 50% mai mari pentru Carrefour

“Vânzările din colecţia de iarnă au crescut cu 50-60% faţă de perioada anterioară atat ca urmare a sosirii zăpezii şi a frigului cât şi ca urmare a intrării perioadei de solduri” informează Carrefour. Şi în supermarket se vând bine jachetele de iarnă, mănuşile, fulare, căciuli, precum şi încălţăminte de iarnă. Jachetele au un preţ între 40 şi 250 de lei, mănuşile costă între 6 şi 35 de lei, iar cizmele de zăpadă au preţuri cuprinse între 45 şi 120 de lei.

Lopeţile de iarnă la mare căutare

Îngrijoraţi că ar putea rămâne blocaţi în case şi fără provizii, oamenii au golit zilele trecute rafturile magazinelor. Oamenii au golit rafturile de apă, de conserve, dar şi rafturile de legume.  „Nu ştim cum o să circulăm. Din cauza asta. Oricum, am cumpărat de toate, legume, fructe şi puţină carne”, a spus o femeie. La mare căutare au fost şi spărgătoarele de gheaţă şi lopeţile. „Ştiam de duminică că o să fie vremea nemiloasă cu noi ca să zic aşa şi ne pregătim. Am luat o lopată cu vârf metalic şi un spărgător de gheaţă. În plus, am cumpărat un bax în plus de apă, pentru că dacă e frig şi viscoleşte camioanele de aprovizionare vor avea probleme”, spunea un bucureştean.

Meteorologii au emis o avertizare de COD PORTOCALIU pentru sudul şi sud-estul ţării. Intrat în vigoare de duminică, de la ora 18.00, codul portocaliu este valabil până miercuri, 8 februarie, la ora 10.00, iar vârful fenomenelor este aşteptat să se producă după ora 14.00 a zilei de luni. CNADNR a anunţat că, odată cu intensificarea fenomenelor meteorologice s-ar putea închide TOATE drumurile naţionale din TOATE JUDEŢELE vizate de avertizare.