Gest extraordinar făcut de preşedintele Macedoniei de Nord. A dus personal la şcoală o fetiţă cu Sindrom Down, discriminată de colegi

După ce a auzit că o fetiță de 11 ani din Macedonia de Nord a fost agresată la școală, președintele țării a decis să-i viziteze familia și să o escorteze personal la clasă, pe 7 februarie.

11 feb. 2022, 12:00
Gest extraordinar făcut de preşedintele Macedoniei de Nord. A dus personal la şcoală o fetiţă cu Sindrom Down, discriminată de colegi

Președintele Stevo Pendarovski a vizitat familia lui Embla Ademi, fata cu Sindrom Down, pentru a discuta despre provocările de zi cu zi cu care se confruntă, inclusiv hărțuirea și discriminarea.

Pendarovski a condus-o personal pe Ademi la școala ei, Edinstvo, pe 7 februarie.

Cu toții suntem egali în această societate. Am venit să-mi ofer sprijinul și să conștientizez că incluziunea este un principiu de bază”, a spus președintele Pendarovski.

Citeşte şi EXCLUSIV | Clotilde Armand, nimicită de Sebastian Burduja după umilirea copiilor cu Sindrom Down. „Este de o ticăloşie greu de imaginat. A făcut asta din răzbunare”

Momentul a fost relatat şi de Gabriela Alexandrescu, președintele Salvați Copiii România, pe pagina sa de Facebook. „Săptămâna trecută, o fetiță cu sindrom Down din Macedonia de Nord a fost discriminată la școală. Părinții colegilor ei nu au mai vrut să-și lase copiii în clasă cu ea. Așa că președintele țării, Stevo Pendarovski, a luat-o de mână și a mers cu ea la școală. Toleranța, acceptarea celuilalt și empatia sunt semne ale unei societăți sănătoase. Minunat gestul, minunat exemplul!”, a scris aceasta.

Citeşte şi Român condamnat la 20 de ani de închisoare, în Anglia. Și-a ucis fiul de numai 6 luni, iar mama bebeluşului i-a acoperit fapta