Gest EXTREM făcut de părinţii Aurei Ion. S-au aruncat dezbrăcaţi în zăpadă să vadă cum a murit fata lor

La doi ani de la tragedia din Munții Apuseni, moții nu au uitat clipele contracronometru în care s-au zbătut să găsească avionul prăbușit în munți. Salvatorii spun că din 2014 încoace multe s-au schimbat în zonă, însă ceea ce nu vor uita niciodată este gestul pe care familia studentei Aura Ion l-a făcut la locul accidentului.

23 ian. 2016, 09:43
Gest EXTREM făcut de părinţii Aurei Ion. S-au aruncat dezbrăcaţi în zăpadă să vadă cum a murit fata lor

Ei erau mâhniți că nu le-am salvat fata. Noi am făcut tot ce am putut pentru ea, dar era deja moartă când am ajuns. Și le-am zis să meargă cu noi ca să vadă cu ochii lor că fata nu avea cum să reziste atâtea ore în frigul acela, fiind și rănită. Când am ajuns acolo, părinții și fratele ei s-au dezbrăcat și s-au întins pe jos, în locul în care am găsit-o pe Aura, și au vrut să vadă cât rezistă în frig. Nu au putut sta mai mult de 20 de minute pe jos, după care i-am dus repede acasă și i-am încălzit„, a povestit pentru Libertatea unul dintre moți.

Cauza principală accidentului aviatic din Munții Apuseni este înghețarea motoarelor. La traversarea Carpaților Meridionali s-a depus gheață la motoarele aeronavei ceea ce a făcut ca acestea să funcționeze cu intermitențe pentru ca în final să se oprească. Raportul CIAS arată însă că accidentul a fost cauzat și de ” o eroare în managementul misiunii”. Raportul arată faptul că avionul era supraîncărcat, având plinul de kerosen făcut, deși nu era nevoie de așa mult combustibil. iar pasagerii nu erau așezați astfel încât greutatea să fie uniform repartizată. Persoanele de la bord nu purtau centură de siguranță.

VEZI ŞI TRAGEDIE APUSENI. Familia Aurei Ion, acuzaţii grave: Ne-a fost luat avocatul care deţine informaţii confidenţiale