GEST NEPREŢUIT al lui Arnold Schwarzenegger faţă de jurnaliştii francezi ucişi de terorişti

Arnold Schwarzenegger s-a solidarizat cu suferinţa poporului francez după atacurile teroriste care au început cu jurnaliştii, trecând apoi la francezii de rând şi se numără printre noii abonaţi ai săptămânalului francez satiric Charlie Hebdo, ţinta teroriştilor.

09 ian. 2015, 19:42
GEST NEPREŢUIT al lui Arnold Schwarzenegger faţă de jurnaliştii francezi ucişi de terorişti

Actorul Arnold Schwarzenegger este unul dintre noii abonaţi ai săptămânalului francez Charlie Hebdo, al căror număr s-a dublat după atacul terorist comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice, şi îi îndeamnă şi pe alţii să facă la fel. Peste 13.000 de persoane s-au abonat, începând de miercuri, la săptămânalul francez. Charlie Hebdo avea înainte de masacrul din redacţie 10.000 de abonaţi.

„Sunt alături de francezi în lupta împotriva terorismului şi vreau să transmit un mesaj, aşadar, mă abonez. Şi voi ar trebui să faceţi la fel”, a scris Arnold Schwarzenegger, joi, pe Twitter, mesajul său fiind însoţit de un link unde se poate face abonarea şi de popularul hashtag #JeSuisCharlie.

Scenarişti, producători şi regizori din Societatea civilă a scenariştilor, producătorilor şi regizorilor (L’ARP) din Franţa au încurajat, de asemenea, abonarea la Charlie Hebdo.

Editorii Charlie Hebdo au anunţat că o nouă ediţie a publicaţiei este programată să apară miercurea viitoare, echipa lucrând în redacţia ziarului Libération şi, de asemenea, că redacţia a primit mai multe donaţii pentru continuarea activităţii săptămânalului. Printre cei care au decis să sprijine financiar publicaţia se numără şi Guvernul francez, care a donat un milion de euro.

Citeşte şi Un cântec scris după masacrul de la CHARLIE HEBDO a devenit viral: Nu îmi este frică de tine, extremistule

Publicaţia satirică Charlie Hebdo ar urma să apară miercurea viitoare într-un tiraj excepţional de un milion de exemplare, conform presei franceze. În mod obişnuit, Charlie Hebdo avea un tiraj de aproximativ 50.000 de exemplare.”Vom continua, am decis că săptămânalul va fi publicat şi săptămâna viitoare. Suntem cu toţii de acord”, a declarat editorialistul Patrick Pelloux. „Este foarte greu, cu durerea noastră, cu temerile noastre, dar o vom face oricum, pentru că această prostie nu va câştiga. Charb, directorul publicaţiei care a fost ucis de gloanţele teroriştilor, le spunea mereu angajaţilor săi că „săptămânalul trebuie să fie publicat, indiferent de situaţie”, a spusPelloux.

Charlie Hebdo apare pe piaţa franceză în fiecare miercuri, la preţul de 3 euro şi nu are publicitate.