Gest SUPERB al lui Novak Djokovic. TOŢI banii câştigaţi la Roma i-a donat SINISTRAŢILOR

Novak Djokovic a decis să doneze premiul în valoare de 549.000 dolari obţinut după câştigarea Mastersului 1000 de la Roma persoanelor afectate de gravele inundaţii din Serbia, a anunţat marţi fundaţia umanitară a tenismanului sârb, numărul 2 mondial.

20 mai 2014, 11:57
Gest SUPERB al lui Novak Djokovic. TOŢI banii câştigaţi la Roma i-a donat SINISTRAŢILOR

Novak Djokovic a câştigat duminică turneul de la Roma, după ce l-a învins în finală pe Rafael Nadal, iar jucătorul sârb a luat o decizie importantă la premiul în bani, hotărând să direcţioneze cei 549.000 euro care i s-ar fi cuvenit către victimele inundaţiilor din Serbia.

Fundaţia lui Djokovic a adunat, de asemenea, 100.000 de dolari din donaţii, bani care vor fi destinaţi refacerii grădiniţelor şi şcolilor care au suferit pagube în timpul inundaţiilor.

Ajutorul va fi acordat în coordonare cu guvernul sârb, a adăugat fundaţia, care a solicitat mai mult sprijin pentru reconstrucţia zonelor cele mai afectate ale ţării, în care 20 de persoane şi-au pierdut viaţa până în prezent.

Dimensiunea dezastrului provocat de inundaţiile care afectează Serbia şi restul Balcanilor de săptămâna trecută, cele mai grave din ultimul secol, nu a fost deocamdată stabilită, însă conform autorităţilor locale pagubele sunt enorme.

Primul ministru sârb Aleksandar Vucic i-a mulţumit marţi lui Djokovic pentru ajutorul şi solidaritatea sa faţă de victimele inundaţiilor, în urma cărora au fost evacuate până acum aproximativ 31.000 de persoane, iar operaţiune de salvare continuă.

În Bosnia vecină, marţi a fost zi de doliu în memoria celor 24 de victime ale inundaţiilor, iar autorităţile din această ţară se tem că după retragerea completă a apelor bilanţul va fi şi mai tragic.