Hoţii au furat ouăle de lebădă de pe lacul cetăţii Făgăraş

Gest uluitor: au fost furate ouăle de lebădă de pe lacul cetăţii Făgăraş. Trei familii de lebede au depus ouă anul acesta, însă unul din cuiburi a fost prădat.

16 mai 2015, 16:43
Hoţii au furat ouăle de lebădă de pe lacul cetăţii Făgăraş

De câţiva ani, păsările sunt cele mai importante atracţii din zonă, iar în fiecare an acestea fac şi pui. Anul acesta însă vor fi mai puţini din cauză că cineva a furat ouăle care se aflau la jumătatea perioadei de incubaţie.

Citeşte şi: Doi pompieri belgieni au murit încercând să salveze o lebădă

Nu am crezut că cineva este chiar aşa… capabil să facă acest gest. Eu sper că cel care le-a luat să le aducă”, a declarat Elena Băjenaru, directorul Cetății Făgăraş.

Aceasta deplânge dispariţia mai multor ouă de lebădă. Unul din cuiburile celor 14 lebede care trăiesc pe lacul din apropiere a fost prădat.

„Sincer, nu înţeleg de ce au făcut, ce reuşesc să facă cu acele ouă, în loc să ne bucurăm de boboci, aşa cum ne-am bucurat şi anul trecut”, a precizat Bogdan Ungureanu, administratorul lacului.

Lebedele depun şi clocesc ouă o singură dată pe an, primăvara, iar acest lucru se întâmplă abia după primii doi trei-ani de viaţă, când ajung la maturitate. În medie, în cuibul unei familii sunt 6-7 ouă, însă şansele ca din toate să iasă pui sunt destul de mici, ceea ce face ca înmulţirea lebedelor să fie un proces anevoios.

Citeşte şi: Misiune amuzantă: Pompierii din Constanţa au încercat să „salveze” o lebădă somnoroasă VIDEO

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiei, iar oamenii legii îi caută acum pe răufăcători.