Gestul impresionant al Florinei ca să-i salveze viața soțului. Doar șase astfel de cazuri au mai întâlnit medicii în zeci de ani

Florina a apelat la un gest emoționant ca să-i salveze viața soțului său. A decis să-i doneze un rinichi sănătos pentru a-i da, astfel, șansa la o viață normală.

21 apr. 2023, 10:36
Gestul impresionant al Florinei ca să-i salveze viața soțului. Doar șase astfel de cazuri au mai întâlnit medicii în zeci de ani

Gestul impresionant al Florinei ca să-i salveze viața soțului. Florina, în vârstă de 34 de ani, face tot ce e omenește posibil pentru ca soțul ei, în vârstă de 43 de ani, să aibă o viață normală. Daniel Huțuțoi a ajuns să nu-și mai poată folosi rinichii și să facă dializă după ce o afecțiune genetică i-a distrus funcția renală.

A făcut dializă două luni, iar apoi medicii au venit cu o altă veste, că nu va putea primi un rinichi din partea unui membru al familiei și că va fi nevoie să aștepte un donator cadaveric. Florina nu astat nicio clipă pe gânduri atunci când medicii i-au spus că există posibilitatea să fie compatibilă pentru transplant.

Citește și Transplant de inimă la Târgu Mureş. Prof. Dr. Horaţiu Suciu: „Inima unei tinere de 18 ani va bate pentru o fată de 16 ani”

Medicii de la Spitalul „Dr. C.I.” Parhon din Iași au spus că vorbim despre un caz extrem de rar. În ultimii 22 de ani, au mai fost doar șanse transplanturi între soți.

Gestul impresionant al Florinei ca să-i salveze viața soțului

„Șansa acestui bărbat a fost că soția sa a fost acord să doneze, iar analizele au arătat că există o compatibilitate bună. Pe lângă compatibilitatea imunologică a fost și una emoțională. Dată fiind afecțiunea genetică, nu erau multe alte șanse pentru a se realiza un transplant de la o rudă apropiată, astfel că acesta trebuia să aștepte să fie compatibil pentru a primi un organ de la un donator aflat în moarte cerebrală”, a declarat conf.dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al unității medicale.

Gestul impresionant al Florinei ca să-i salveze viața soțului. Soțul femeii a ajuns la spital în urmă cu două luni în stare foarte gravă, a fost aproape să intre în comă. „Am zis că nu, îi ofer eu un rinichi, vreau să facă transplant, nu dializă. Doctorul a zis că trebuie să așteptăm, nu decurg așa lucrurile, trebuie stabilizat și trebuie să facem teste de compatibilitate. Într-o lună de zile am făcut toate testele, toate analizele și am ieșit compatibili. Am zis pe loc, m-a văzut o doamnă că plâng și a zis să stau liniștită, credea că va face dializă, că soțul ei face de 10 ani, dar eu am zis că nu, soțul meu are abia 43 de ani și un copil acasă. Am simțit dintotdeauna că suntem compatibili”, a spus Florina.

Citește și O nouă terapie revoluţionară face furori. Medicii spun că transplantul de fecale ar putea opri îmbătrânirea

Florina a dezvăluit că a vrut să facă acest gest în primul rând de dragul copilului pe care îl au împreună. „Am avut mari emoții, mi-a fost frică, dar dorința de a fi aproape când e nevoie mai mult a fost mai mare decât frica. Trebuie să fim aproape, familiile trebuie să fie unite în astfel de momente. Vreau să fiu un exemplu, nu se întâmplă nimic grav să faci un lucru bun, familiile trebuie să fie unite”, a mai declarat femeia.

Soții sunt acum în afara pericolului, dar vor continua să fie monitorizați două săptămâni de către medici.

„Avem un copilaș, trebuia să ne jucăm și nu puteam face nimic, oboseam tot timpul. Mulțumim medicilor, asistentelor, infirmierelor, este o întreagă familie aici. Am făcut lupte libere de performanță în viață, 16 ani, acum nu mai practicam, doar câteva antrenamente pe săptămână și jucam fotbal”, a spus Daniel.