Gestul impresionant al unui băiețel de a-și salva câinele. „Nu am fi crezut că ar putea avea un asemenea impact. A fost cu adevărat incredibil!”

Un băiețel, al cărui câine contactase o boală foarte gravă, a făcut un gest care a impresionat o comunitate întreagă. Micuțul a făcut tot ce i-a stat în puteri să-și salveze patrupedul.

08 iun. 2021, 18:22
Gestul impresionant al unui băiețel de a-și salva câinele. „Nu am fi crezut că ar putea avea un asemenea impact. A fost cu adevărat incredibil!”

Un băiețel, Bryson Kliemann, în vârstă de 8 ani, din Virginia, USA, a făcut un plan pentru a-și salva cățelușul labrador, pe nume Bruce, ce suferea de o boală adeseori letală pentru câini și anume parvoviroză.

Costurile tratamentului, care i-ar fi salvat viața câinelui, se ridicau la 800 de dolari, o sumă care depășea cu mult posibilitățile financiare ale familiei.  Deși părinții lui Bryson l-au asigurat pe fiul lor că vor face tot ce le stă în putință pentru a achita factura la veterinar, copilul a insistat să facă singur rost de banii necesari. Astfel, istețul băiețel a pus la cale un plan pentru a-l salva pe cel mai bun prieten al său, pe câinele Bruce.

„Veniturile noastre sunt foarte limitate. Chiar nu mi-am dat seama cât de scump ar putea fi până când am văzut nota de plată”. a declarat mama lui Bryson.

Băiețelul a avut ideea de a-și vinde cartonașele cu Pokemon la școală, pentru a strânge fondurile necesare salvării blănosului prieten patruped.

„Bruce s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de ajutorul meu. Eram super trist. Nu am vrut să-mi pierd cel mai bun prieten””, a spus Bryson într-un interviu.

Mama copilului, impresionată de inițiativa fiului ei, a postat pe rețelele de socializare o poză cu băiețelul și câinele labrador, pentru a aduce la cunoștința oamenilor eforturile micuțului. Postarea a devenit virală, iar lumea a început să doneze bani pentru cauza copilului.

Un băiețel și deteminarea lui de a-și salva cel mai bun prieten au generat 9000 de dolari

După doar două zile, băiețelul strânsese deja 400 de dolari, iar majoritatea oamenilor nici nu îndrăzneau să cumpere cartonașele cu Pokemon, ci doar voiau să-l ajute pe copil. Multe persoane, din comunitatea unde băiețelul locuiește alături de familia sa, a donat zeci de dolari pentru cauza copilului, iar alții i-au lăsat cartonașe cu Pokemon micuțului.

“Foarte mulţi oameni doar veneau să doneze, nu cumpărau cu adevărat cartonaşele. A vândut niște cartonaşe, dar până să observ oamenii deja veneau şi lăsau alte cartonaşe în schimb. A fost un sentiment minunat” a menționat mama copilașului.

Într-un final, băiețelul a strâns 9000 de dolari în urma planului său de vânzare a cartonașelor Pokemon. Inițial, familia băiatului crease o pagina pe Facebook pentru o strângere de fonduri, în care scopul era de 800 de dolari, relatează Washington Post.

„Într-un milion de ani nu am fi crezut că ceva ce a făcut copilul nostru de opt ani într-o comunitate mică ar avea un astfel de impact. A fost cu adevărat incredibil”, a spus familia lui Bryson.

“Sunt foarte ferici!” a adăugat băiețelul de 8 ani.

Familia a hotărât să doneze restul banilor unei asociații pentru animale, dar și altor persoane care au nevoie să achite intervenții medicale pentru animalele lor.