Gestul Ivankăi Trump care stârneşte controverse în SUA

Ivanka Trump a fost implicată într-o controversă cu privire la politica de ”toleranţă zero” faţă de imigraţia clandestină afişată de tatăl său, care implică despărţirea copiilor de rudele lor atunci familiile intră ilegal în Statele Unite, după ce a postat pe Twitter o forografie în care-şi strânge băiatul în braţe.

28 mai 2018, 17:47
Gestul Ivankăi Trump care stârneşte controverse în SUA

În imagine apare băiatul său în pijama, care-şi ia în braţe mama – fiica preşedintelui american Donald Trump, deasupra mesajului ”Inima mea! #DuminicDimineaţa”. Această imagine i-a determinat pe navigatori pe Internet să facă o paralelă cu soarta copiilor imigranţilor despărţiţi de părinţii lor.

Secretarul american al Justiţiei Jeff Sessions a reafirmat la începutul lunii politica de ”toleranţă zero” faţă de imigraţia clandestină – afişată de administraţia Trump. ”Dacă treceţi (frontiera în mod ilegal) un copil, vă vom da în judecată. Iar acest copil va fi despărţit de voi, aşa cum cere legea”, a declarat secretarul. Copii astfel depărţiţi de părinţi pot fi plasaţi în familii de primire, potrivit newws.ro

Un reprezentant al Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Sociale, Steven Wagner, a declarat pe această temă, într-o audiere într-o comisie din cadrul Congresului, luna trecută, că Guvernul a fost ”incapabil să stabilească cu certitudine unde se află 1.475” de minori, după ce a încercat să contacteze persoanele însărcinate cu primirea lor în ultimele trei luni din 2017.

”Nu este cel mai bun lucru să-ţi mângăi copilul – ştiind exact unde este, în securitate, în braţele tale? (…) Nu-i aşa Ivanka?”, şi-a exprimat indignarea pe Twitter umoristul Patton Oswalt.

Analistul Brian Klass de la London School of Economics consideră fotografia ”deplasată” având în vedere ”politica (migraţiei) barbară căreia Ivanka Trump îi este complice”, potrivit news.ro

Mai mulţi navigatori pe Internet folosesc hashtagul #WhereAreTheChildren (unde sunt copiii) pentru a denunţa forografia.

Donald Trump, în schimb, i-a criticat sâmbătă pe democraţi, imputându-le o ”lege oribilă care desparte copiii de părinţii lor”, într-un tweet intempestiv.