Gestul NEOBIŞNUIT făcut de Elena Udrea în plenul Camerei. Ce semnificaţie are

Elena Udrea a făcut un gest surprinzător, în plenul Camerei Deputaţilor. După ce şi-a rostit discursul de la tribună, Udrea a căutat camerele de luat vederi şi şi-a dus mâna la nas, uitându-se în jur pentru a se asigura că este văzută. Gestul a fost interpretat de unii drept unul masonic şi împrumutat de mafioţi, însă deputatul l-a explicat alfel pe Facebook după vâlva creată. 

09 feb. 2015, 18:57

După ce a revenit de la tribună în plen, Elena Udrea s-a intors spre camere, ba chiar le-a cautat special cu privirea pentru a face un gest atipic. 

Inainte de a se aseza, Elena Udrea si-a atins cu aratatorul nara dreapta, semn pe care l-a făcut în mod repetat şi înainte de a-şi susţine discursul.

Gestul a fost interpretat fie ca unul masonic, fie ca unul mafiot.

Astfel, semnul ar fi unul masonic al tăcerii. De altfel, semnificaţia masonică a semnului a fost împrumutată de mafioţi, care folosesc exact acelaşi semn pentru a promite exact acelaşi lucru: că vor păstra legea tăcerii.

Elena Udrea: Vă cer să aprobaţi favorabil cererile de urmărire penală. Am devenit o ţintă

Alţii au interpretat gestul ca o amenintare, ca un gest de avertisment mafiot ca urmeaza sa vorbesca si sa sa faca noi dezvaluiri, potrivit site-ului stiripesurse.ro

O alta interpretare ar putea fi ca face trimitere catre trasul pe nas la care a facut referire Alina Bica dupa vizita la Paris. Mesaj cu Alina Bica: m-ați văzut pe mine tragand pe nas?

Gestul Elenei Udrea ar putea fi si cu semnificatie speciala pentru cel caruia i se adresa.

O alta interpretare ar fi o trimitere catre omerta, un gest si un crez mafiot de a nu-ti trada aliatii in spatele gratiilor. „Daca va fi bine pentru mine, nu o sa vorbesc”

Dovada ca ar fi un gest mafiot cel facut de Udrea este faptul ca si interlopul Sile Camataru ar fi fost surprins facand acelasi gest.

Într-o postare ulterioară pe Facebook, Elena Udrea şi-a explicat gestul.

„Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că ‘totul e în regulă'”, explică Udrea.