Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit

Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit vineri dimineaţă la vârsta de 73 de ani. Acesta a fost magistrat şi director al Penitenciarului Mioveni şi încasa lunar 78.000 de lei.

02 iul. 2021, 17:57
Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit
Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit

Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit. Fostul director al Penitenciarului Mioveni încasa anul trecut o pensie de aproape 74.000 de iar, iar în urma recalculării acesta a ajuns să încaseze lunar 78.000 de lei.

Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit

Citeşte şi PENSII 2021. Raluca Turcan: „Pensiile mici vor crește mai mult. Se va reduce decalajul între cea mai mică și cea mai mare pensie”

Fostul director al Peniteniciarului Mioveni a murit vineri dimineață, în jurul orei 5, la vârsta de 73 de ani. Bălăşoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi.

În 2005, fostul director al Penitenciarului Mioveni a fost procuror la Curtea de Apel Piteşti timp de două săptămâni. De asemenea, pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu.

În 2017 avea o pensie de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta să fie în jur de 78.000 lei.

În martie 2020 Bălășoiu a decis să intenteze proces Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei. A câştigat, iar  Casa de Pensii a trebuit să-i plătească  sume compensatorii retroactiv pentru 1 an și 8 luni, potrivit antena3.ro. 

Amintim că anul trecut, și fiul lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în propria locuință.

Citeşte şi Proiectul de interzicere a cumulului pensie-salariu, aviz negativ de la Consiliul Legislativ. Guvernul spune că angajații pot munci până la 70 de ani