Gheorghe Benea, fostul director al Loteriei Române, a murit

Fostul director al Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și al Loteriei Române, Gheorghe Benea (67 de ani) a murit în noaptea de luni spre marți.

19 ian. 2021, 13:06
Gheorghe Benea, fostul director al Loteriei Române, a murit

Gheorghe Benea (67 de ani), fostul director al Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și al Loteriei Române, a murit în noaptea de luni spre marți. Acesta fusese infectat cu noul coronavirus și internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Gheorghe Benea s-a nascut in 17 ianuarie 1954 in localitatea Lemniu din judetul Salaj, dar si-a efectuat studiile la Cluj-Napoca, absolvind ca sef de promotie, in anul 1973, Liceul “Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca. In 1979 absolvea Facultatea de Tehnologie Chimica Iasi, sectia Celuloza, Hartie si Fibre de vascoza, studii care l-au ajutat ani mai tarziu sa conduca Combinatul de Celuloza si Hartie din Dej, unde a inceput ca si chimist in anul 1981, promovand ca sef de sectie in 1983.

Un afacerist din Sibiu, dus la tratament pentru COVID în Germania, a murit
In anul 1990, din ianuarie pana in iunie, a fost primarul orasului Dej, iar mai apoi, pana in anul 1998 fiind director tehnic la Combinatul de Celuloza si Hartie din Dej. Din 1998 si pana in 2004, a fost director la SOMES SA.

O perioada de timp, dupa anul 2009, s-a aflat si la conducerea Loteriei Romane, iar in anul 2012 si-a incercat din nou norocul la Primarie, insa a fost invins de Morar Costan.