Gheorghe Bunea Stancu, eliberat condiţionat din închisoare

Tribunalul Vrancea a decis definitiv, miercuri, eliberarea condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a fost condamnat la trei ani închisoare cu executare în dosarul "Mită la PSD".

10 aug. 2016, 14:19
Gheorghe Bunea Stancu, eliberat condiţionat din închisoare

Tribunalul Vrancea a respins contestația făcută de procurorii DNA, după ce Bunea Stancu primise o decizie favorabilă și de la Judecătoria Focșani în data de 20 iulie.

În urma acestei decizii, Gheorghe Bunea Stancu a fost deja eliberat din Penitenciarul Focșani.

Eliberarea lui Bunea Stancu vine după ce și celălalt inculpat din acest dosar, omul de afaceri Ioan Niculae, a ieșit înainte de termen din penitenciar, pe data de 15 iulie, arată Agerpres.

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost condamnat definitiv în aprilie 2015 de Curtea de Apel București la trei ani închisoare, în timp ce Ioan Niculae a primit doi ani și șase luni, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Citeşte şi: Omul de afaceri Ioan Niculae a fost ELIBERAT condiţionat

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.