Gheorghe Dincă, adus la Bucureşti, pentru expertiză psihiatrică

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei Alexandrei, a fost adus miercuri, la prânz, la Spitalul Penitenciarului Jilava, unde va fi supus unei expertize psihiatrice. Tot la Jilava, bărbatul va primi și îngrijiri medicale solicitate, el acuzând că a fost bătut de poliţişti în momentul percheziţiilor.

31 iul. 2019, 06:40
Gheorghe Dincă, adus la Bucureşti, pentru expertiză psihiatrică

UPDATE Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea Alexandrei Măceşanu, de 15 ani, şi a Luizei Melencu, de 18 ani, a fost adus miercuri la Penitenciarul Jilava.

Gheorghe Dincă a fost luat, miercuri dimineaţa, din arestul IPJ Dolj, pentru a fi dus la Spitalul Penitenciar Jilava, unde urmează să fie expertizat medical.

Alexandru Bogdan, avocatul lui Dincă, a afirmat zilele trecute că acesta are fracturi costale şi de stern, pentru că, la descinderile din 26 iulie, organele de poliţie l-ar fi lovit cu bocancii în zona pieptului, motiv pentru care ar putea fi dus la investigaţii medicale.

El ar putea fi examinat şi psihiatric.

______

Gheorghe Dincă nu le-a arătat anchetatorilor locul unde s-ar afla trupul fără viaţă al Alexandrei. El le-ar fi declarat procurorilor că după ce a ucis-o pe adolescentă i-a ars trupul. Medici legişti şi fostul şef al Crematoriului din Bucureşti spun însă că un corp uman nu are cum să fie distrus prin ardere într-un butoi, aşa cum susţine Dincă.

Profesorul Vladimir Beliş (89 de ani), fost director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, cu o experiență de 60 de ani in profesie, a afirmat marți seară că in opinia sa nu se vor gasi datele necesare identificarii cadavrului Alexandrei si ca fata ar putea să fie, de fapt, în viață.

Anchetatorii au început, luni, să reconstituie faptele comise de inculpat, iar primul loc în care l-au dus a fost în zona Corabia, pe malul Dunării, unde acesta a indicat că ar fi dus prima victimă.

Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al inculpatului, a declarat, marţi, că reconstituirea de luni a ţinut de organizarea anchetatorilor şi a fost oprită nu pentru că inculpatul nu a dorit să dea indicii.

Citeşte şi: Vladimir Beliş, fost director IML: „Nu avem nici sânge, nimic din cadavru. Eu am un dubiu asupra morţii fetei”