Gheorghe Dincă, audiat la DIICOT

Gheorghe Dincă, suspectat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu , este audiat la DIICOT la acestă oră, au declarat pentru RomaniaTV.net surse judiciare.

01 aug. 2019, 13:47
Gheorghe Dincă, audiat la DIICOT

Dincă va fi supus, vineri, testului poligraf de către polițiști, au declarat pentru România TV surse apropiate anchetei. Potrivit acestora, procurorii vor să stabilească dacă Dincă a mințit atunci când a recunoscut că le-a omorât pe cele două tinere din județul Olt.

Marți, suspectul din Caracal ar urma să fie supus și unei expertize psihiatrice. Gheorghe Dincă a fost dus joi dimineața la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru realizarea unei expertize medicale după ce a acuzat că a fost bătut de anchetatori.

Dincă a ieșit în jurul orei 11.30 de la sediul INML. Evaluarea medico-legală psihatrică o vor face experții Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Surse judiciare au mai precizat pentru G4Media.ro că în perioada în care va sta în detenție la Jilava, Gheorghe Dincă va asista la perchezițiile informatice asupra celor trei telefoane mobile, ridicate de la casa sa din Caracal. Perchezițiile se vor face la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Procurorii și polițiștii au găsit la casa lui Dincă un Samsung cu clapetă negru și albastru, un Alcatel de culoare negru și gri și un Nokia gri. Anchetatorii trebuie să stabilească de pe care dintre ele a făcut Alexandra apelurile la 112.

Gheorghe Dincă a reunoscut duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, fata de 15 ani, cât și al Luizei, fata de 18 ani dispărută din luna aprilie.