Gheorghe Dincă, interogat în legătură cu alte două dispariţii. Una dintre ele este veche de 20 de ani

Gheorghe Dincă, suspectul care a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente la Caracal, şi-a retras marţi contestaţia la mandatul de arestare, la Curtea de Apel Craiova. Procurorii îl interoghează în legătură cu alte două cazuri, unul dintre ele vechi de 20 de ani.

30 iul. 2019, 05:59
Gheorghe Dincă, interogat în legătură cu alte două dispariţii. Una dintre ele este veche de 20 de ani

UPDATE Procurorii îl suspectează pe Gheorghe Dincă de alte două crime asemănătoare, informează România TV.

Anchetatorii ar fi găsit la el acasă, la percheziţii, telefonul altei adolescente dispărute în urmă cu 4 ani. Alexandra Goghez, o adolescentă de 17 ani, fost gasită moartă în Parcul Romanescu din Craiova, în 2015. Ea era decapitată şi fusese violată. Telefonul ei ar fi fost găsit în locuința lui Gheorghe Dincă.

De asemenea, ei l-au interogat pe suspect în legătură cu o altă fată dispărută în condiţii similare acum 20 de ani (!!!).

„Pot să confirm că suspiciuni există din partea domnilor anchetatori în baza modus operandi (modului de operare n.r.)”, a declarat avocatul Alexandru Bogdan.

El a mai afirmat că inculpatul Gheorghe Dincă spune că are fracturi costale şi de stern, pentru că, la descinderile din 26 iulie, organele de poliţie l-ar fi lovit cu bocancii în zona pieptului, motiv pentru care, marţi, ar putea fi dus la investigaţii medicale. 

Gheorghe Dincă va fi dus la Penitenciarul Jilava pentru expertiză psihiatrică și îngriji medicale.

Citeşte şi: Soţia şefului Poliţiei Caracal este comisar şef resposabil chiar de comuna din care a dispărut Alexandra Măceşeanu

UPDATE Inculpatul şi-a retras contestaţia la mandatul de arestare. Iniţial, a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, pentru care a şi fost arestat preventiv, iar duminică seara, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmării penale faţă de Gheorghe Dincă şi pentru săvărşirea infracţiunii de omor calificat.

Potrivit avocatul inculpatului, Alexandru Bogdan, în raport cu noua acuzaţie, Gheorghe Dincă a decis să îşi retragă contestaţia.

„Eu am discutat personal cu dânsul şi l-am sfătuit să spună adevărul, pentru că nu îl avantajează cu nimic dacă probele vor dovedi faptele. Dânsul a reflectat foarte mult asupra acestei situaţii, a avut remuşcări faţă de ceea ce a făcut şi a cedat presiunii psihice, fapt dovedit şi pe parcursul audierilor, când efectiv în timpul descrierilor detaliilor săvârşirii faptei i s-a făcut rău”, a spus avocatul Alexandru Bogdan.

Acesta a mai afirmat că luni a luat legătura cu membrii familiei lui Gheorghe Dincă – o fată, fiul cel mare şi soţia inculpatului – iar aceştia sunt surprinşi de ceea ce s-a întâmplat, pentru că „a fost un tată exemplar”.

„În continuare nu le vină să creadă că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Dânşii transmit sincere regrete familiilor îndoliate şi nu au cuvinte să-şi exprime pentru durerea acestora, pentru că şi dânşii sunt părinţi (inculpatul are cinci nepoţi) şi ştiu ce înseamnă”, a mai spus avocatul.

Alexandru Bogdan a precizat că reconstituirea de luni a ţinut de organizarea anchetatorilor şi a fost oprită nu pentru că inculpatul nu a dorit să dea indicii.

„Informaţiile de genul ‘inculpatul şi-a bătut joc de anchetatori’ în sensul că nu a indicat locul în care a dus cadavrul primei fete sunt false. Anchetatorii erau deranjaţi de presă şi voiau să se ferească, iar în momentele respective fugeau câţiva kilometri într-o parte, în altă direcţie, o luau pe un drum izolat. Nu era la cererea inculpatului toată această plimbare. Era o organizare a anchetatorilor. (…) El îşi aducea aminte, dar şi dânsul a avut o problemă de identificare câtă vreme s-a mers pe un alt traseu decât cel pe care anchetatorii l-au urmat. Dânsul a mers pe un drum prost, izolat, pe timp de noapte, iar anchetatorii au ajuns pe un drum mai bun pentru a ajunge la locul respectiv”, a mai spus avocatul inculpatului.

_____

Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia împotriva măsurii arestului preventiv, informează România TV.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei ucise la Caracal, a publicat raportul oficial cu evoluţia pe ore în cazul Alexandra. Din raport reiese că părinţii Alexandrei au mers încă de miercuri seară la poliţie să raporteze dispariţia fetei, însă li s-a spus să revină a doua zi.