Gheorghe Dincă, scos din închisoare şi dus la DIICOT. Monstrul din Caracal şi-a studiat dosarul alături de avocat

Gheorghe Dincă a fost scos din închisoare, miercuri dimineaţă, şi dus la DIICOT după ce acesta a cerut, prin intermediul avocatului său, să primească acces la dosarul care îl vizează și să vadă ce probe au strâns procurorii până acum. 

20 nov. 2019, 09:11
Gheorghe Dincă, scos din închisoare şi dus la DIICOT. Monstrul din Caracal şi-a studiat dosarul alături de avocat

Procurorii DIICOT i-au pus la dispoziţie lui Gheorghe Dincă şi avocatului său doar şapte volume din dosarul de urmărire penală, deoarece restul se află la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a dispus recent prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele lui cu încă 30 de zile.

„A studiat şi el dosarul, practic acele 7 volume studiate şi de ceilalti avocaţi. Se va întoace la DIICOT când vin şi restul volumelor din dosar”, a declarat avocatul Claudiu Lascoschi. 

Întrebat dacă Gheorghe Dincă ştie că ar putea fi pus în libertate, avocatul acestuia a spus că Dincă se aşteaptă să fie trimis în judecată
„Cunoaşte procedura, dar aşteaptă să fie trimis în judecată, nu în libertate. Nici eu, nici el nu credem asa ceva”, a completat avocatul lui Gheorghe Dincă.  

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, anunţase încă de săptămâna trecută că așteaptă ca procurorii DIICOT să stabilească o dată la care Gheorghe Dincă să poată vedea dosarul. 

„Vrea şi el să studieze dosarul, să meargă cu mine să studiem impreună, să vada si el despre ce e vorba, detalii. Data o stabilesc procurorii. Am făcut cerere, am trimis-o la DIICOT. Acum sunt si partile celelalte care studiza şi nu trebuie sa ne intalnim”, a precizat avocatul Claudiu Lascoschi, la România TV.

Gheorghe Dincă a fost arestat la sfârşitul lunii iulie, după ce a recunoscut că ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Dincă le-a mărtusit procurorilor că le-a răpit, sechestrat şi ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. După ce le-ar fi ucis, Gheorghe Dincă a spus că le-a ars trupurile într-un butoi metalic din curtea lui Dincă din Caracal. În urma cercetărilor, anchetatorii au găsit, în butoiul invocat de Dincă, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au indicat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

Despre trupul Luizei, Gheorghe Dincă a povestit iniţial că l-a aruncat de pe un pod în Dunăre. Apoi, a revenit asupra declaraţiei şi a spus că l-a ars şi a aruncat resturile în liziera unei păduri de lîngă Caracal. Anchetatorii au ridicat din locul indicat de Dincă mai multe fragmente osoase şi cenuşă, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu. În acest context, procurorii DIICOT au cerut ajutorul FBI pentru stabilirea ADN-ului în cazul probelor ridicate din lizieră.