Gheorghe Dincă, profil de criminal în serie. Deja au fost confirmate patru noi victime. DIICOT a reluat audierile

Criminalul din Caracal a ieşit ieri pentru prima dată din Arestul Central al Capitalei. Acesta a fost dus la IGPR, acolo unde specialiştii i-au făcut analiza comportamentală. Acum, Gheorghe Dincă este aşteptat să dea explicaţii în faţa anchetatorilor de la DIICOT. Gheorghe Dincă va fi testat şi cu detectorul de minciuni în următoarea perioadă. 

04 sept. 2019, 05:38
Gheorghe Dincă, profil de criminal în serie. Deja au fost confirmate patru noi victime. DIICOT a reluat audierile

Gheorghe Dincă a fost scos din nou din Arestul Central, miercuri dimineață, și a fost adus la IGPR, pentru a continua procedura de analiză a comportamentului său, au declarat, pentru România TV, surse judiciare.

Gheorghe Dincă a părăsit, miercuri dimineață, Arestul Central și a ajuns la sediul IGPR, unde, potrivit unor surse judiciare, va continua procedura de analiză a comportamentului său.

DIICOT a anunțat oficial, încă de luni, că Gheorghe Dincă a fost transferat din Arestul IPJ Olt în Arestul Preventiv din Capitală pentru noi audieri, dar și pentru a fi supus unei analize comportamentale efectuate de către specialiștii IGPR și pentru o examinare psihiatrică. 

Patru noi victime ale criminalului din Caracal au fost confirmate de procurori. Este vorba despre patru femei, printre care două minore, care sunt în viață. Acestea au fost audiate de anchetatori, cărora le-au povestit ororile prin care au trecut. Totul a ieșit la iveală după ce criminaliștii au găsit foarte multe probe, pete de sânge la casa groazei. Între timp, continuă audierile la DIICOT şi se aşteaptă testarea cu aparatul poligraf.

Profilul lui Gheorghe Dincă

Anchetatorii au realizat profilul criminalului din Caracal.

„PROFILUL LUI DINCĂ FĂCUT DE ANCHETATORI

-pluralitate de victime, acte cu caracter repetabil

-victimele omorâte la intervale mari de timp 

-preocupat să nu lase urme pentru a putea comite noi fapte

-planul lui merge dincolo de uciderea victimei

-indiferență afectivă

-obsedat de propriile fantasme, tinde să comită același act, până când se suprapune perfect fantasmei

-are ca mobil obținerea unor senzații extreme izvorâte din fantasme senzuale cu caracter pervers

-căutarea unor senzații extreme de dominare, manipulare și stăpânire a victimei

-ucigaș de tip borderline, organizat, dar anumite situații sau condiții îl fac să-și piardă sângele-rece și să acționeze de o manieră neorganizată.”

Gheorghe Dincă a susținut, de la începutul anchetei din casa sa din Caracal, faptul că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și pe Luiza Melencu (18 ani), apoi le-a incinerat.