Gheorghe Funar propune ca ţara să fie condusă de popor prin referendumuri naţionale

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar propune în oferta sa electorală ca ţara să fie condusă de popor prin referendumuri naţionale.

05 oct. 2014, 12:35
Gheorghe Funar propune ca ţara să fie condusă de popor prin referendumuri naţionale

„Aceasta este oferta mea electorală de bază, respectiv, propun şi solicit poporului să accepte să fie adoptat principiul democratic al conducerii României de către popor prin referendumuri naţionale iar Parlamentul, preşedintele şi Guvernul, precum şi partidele politice să fie obligate să îndeplinească obiectivele stabilite de majoritatea cetăţenilor români prin referendum. (…) Oferta pe care o fac votanţilor este de a alege între democraţie, între conducerea ţării de către popor şi continuarea dictaturii partidelor politice”, a declarat Funar duminică într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

El a opinat că partidele politice i-au „păcălit” pe cetăţeni şi după ce „au fraudat alegerile”, au instaurat „dictatura împotriva poporului”.

„Aceste partide politice care au fost înfiinţate la comandă străină au recurs la tot felul de metode de a fura votul românilor. La început au făcut-o cu mănuşi, iar în ultimii ani, la ultimele alegeri, cum au fost şi cele din 2012 şi cum se pregătesc şi acestea din noiembrie 2014, s-au lăsat mănuşile la o parte”, a susţinut Gheorghe Funar.

Potrivit acestuia, guvernul Ponta a modificat legea electorală cu încălcarea Constituţiei şi în prezent turismul electoral este posibil.

„Alianţa dintre PSD, UNPR şi PC pe de o parte şi ceilalţi din ACL au făcut o repetiţie privind turismul electoral. (…) Îi asigur pe cei care sunt implicaţi în pregătirea fraudării alegerilor că urmează să plătească în baza Constituţiei cetăţenilor, pentru că spre a trece la democraţie în România, vom adopta această Constituţie în maxim trei luni de la începutul anului viitor. Aceasta prevede că partidele politice care sunt implicate în fraudarea alegerilor se dizolvă şi că aceia care încalcă legea sunt aspru sancţionaţi. Este prevăzut că aceia care participă la fraudarea alegerilor urmează să plătească cu închisoare şi confiscarea integrală a averii”, a adăugat Gheorghe Funar.