Gheorghe Marcu, socrul lui Serghei Mizil, un nume greu al spionajului românesc, a murit

Gheorghe Marcu, adjunctul lui Ioan Mihai Pacepa în DIE, a murit luni. După "dezertarea" lui Pacepa în SUA, el a rămas activ în structurile de informaţii.

23 aug. 2021, 15:46
Gheorghe Marcu, socrul lui Serghei Mizil, un nume greu al spionajului românesc, a murit

Gheorghe Marcu s-a stins din viaţă. Personaj de frunte al spionajului românesc, Gheorghe Marcu a fost unul dintre apropiatii lui Ion Mihai Pacepa, adjunctul DIE si consilier personal al “fiului poporului”. In 1978, Pacepa a cerut azil politic in Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informatii a Americii in diferite operatiuni impotriva fostului bloc sovietic.

„Oamenii adevărați îți sar în ajutor la nevoie, când toți se dau înapoi. Așa a fost socrul meu, General Maior Gheorghe Marcu. Și pentru asta îl vom onora câtă vreme trăim.
Priveghiul are loc astăzi, la Mausoleul Cimitirului Militar Ghencea. Înmormântarea este mâine, la orele 12:00”, a scris Serghei Niculescu Mizil pe Facebook.

Generalul Andrei Kemenici a murit la 85 de ani. Comandatul i-a păzit pe soții Ceaușescu înainte de execuție

Oamenii adevărați îți sar în ajutor la nevoie, când toți se dau înapoi. Așa a fost socrul meu, General Maior Gheorghe…

Posted by Serghei Niculescu-Mizil on Monday, August 23, 2021

„Cand se termina viata unui om, noi, cei ramasi in urma, facem bilantul. “Ce ramane?” e intrebarea…
In cazul de fata, multe lucruri facute pentru tarisoara asta in care traim, lucruri facute fara valva si fara dorinta unei recunoasteri publice si daca mai multi oameni ca el ar trai si s-ar naste poate am avea cu totii sansa de a trai intr-o lume mai buna. Cu multa recunostinta pentru ca ai fost tatal meu si m-ai crescut si m-ai iubit, te conduc pe ultimul drum acum dar te voi iubi mereu!
Priveghiul are loc astazi 23.08.21 la Mausolul din Cimitirul Ghencea Militar 1 ( pe Bd Ghencea) si inmormantarea maine 24.08.21 la ora 12.
Tatal meu General Maior Gheorghe Marcu”, a scris şi Cora Niculescu Mizil, pe Facebook.

Cand se termina viata unui om, noi, cei ramasi in urma, facem bilantul. “Ce ramane?” e intrebarea…In cazul de fata,…

Posted by Cora Niculescu Mizil on Monday, August 23, 2021

Cora Niculescu-Mizil, o prezenta discreta si rafinata, este fiica generalului Gheorghe Marcu, unul dintre fostii conducatori ai Directiei de Informatii Externe, seful diviziei V2 si profesor la ASE care recruta toti viitorii spioni din cadrul Facultatii de Comert Exterior.

Doliu în presa din România. A murit jurnalista Maria-Denise Theodoru la 69 de ani!