Gheorghe Mencinicopschi, condus pe ultimul drum. Profesorul îşi va dormi somnul de veci în satul natal. VIDEO

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi s-a stins din viaţă miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Reputatul cercetător îşi va dormi somnul de veci în locurile natale, comuna argeşeană Domneşti, după cum i-a fost dorinţa.

22 oct. 2022, 15:34

Profesorul Mencinicopschi are parte de o înmormântare simplă, la care participă mulţi localnici, rude şi foşti colegi de şcoală şi de liceu. În faţa casei profesorului Mencinicopschi, sunt munţi de flori şi de coroane din partea celor care l-au cunoscut şi l-au apreciat.

Oamenii spun că profesorul era o persoană modestă în ciuda notorietăţii de care se bucura, că îl saluta pe fiecare şi vorbea cu fiecare om care i se adresa.

Din marea de persoane care participă la funeralii face parte şi fostul coleg de bancă din şcoala generală şi din liceu al profesorului Menci.

înmormântare Gheorghe Mencinicopschi

De mic copil ne dădeam seama cu toţi că va fi un om deosebit. A învăţat foarte bine, a luat mereu premiul I. Când a mers la facultate şi a început să se afirme ca om de ştiinţă, pentru noi, pentru comună, era o mândrie. Am primit vestea dispariţiei cu mare tristeţe. Nu trebuia să moară chinuit, necăjt din cauza sistemului.

A fost foarte bolnav, iar boala i s-a agravat în detenţie. Noi ştim că nu a avut nicio vină. Dispariţia profesorului lasă un mare gol pentru comuna noastră şi pentru întreaga Românie„, a declarat fostul coleg de bancă al profesorului Mencinicopschi pentru România TV.

Gheorghe Mencinicopschi, răpus de fibroză pulmonară

Reamintim că reputatul profesor s-a stins în urma unei fibroze pulmonare, boală care i se agravase în perioada în care a stat în detenţie.

Din luna martie a anului trecut, profesorul Mencinicopschi a început să se confrunte cu probleme grave cu respiraţia. Apropiații spun că boala s-a agravat în perioada detenţiei, profesorul fiind condamnat în 2014, în dosarul ”Telepatia”, la opt ani de închisoare. A ispăşit doar doi ani şi o lună, timp în care starea lui s-a agravat considerabil.

Din martie 2021, viața sa a depins de aparatul de oxigen. Nu mai era activ, pentru că obosea foarte uşor. Se pare că diagnosticul pus cercetătorului Gheorghe Mencinicopschi a fost fibroză pulmonară.

Citeste si De ce a murit medicul Gheorghe Mencinicopschi. Boala devastatoare de care a suferit, la fel de mortală precum cancerul