Gheorghe Moroşan a fost detubat de medici. Criminalul de la Oneşti a fost audiat de procurori pe patul de spital

Update. Bărbatul acuzat că i-a ucis pe cei doi muncitori a fost detubat vineri de medicii de la Spitalul Județean din Bacău. Aceștia au anunțat că procurorii pot relua procedurile judiciare.

05 mart. 2021, 15:05
Gheorghe Moroşan a fost detubat de medici. Criminalul de la Oneşti a fost audiat de procurori pe patul de spital
Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, audiat de procurori pe patul de spital

Bărbatul acuzat că i-a ucis pe cei doi muncitori a fost detubat vineri de medicii de la Spitalul Județean din Bacău. Aceștia au anunțat că procurorii pot relua procedurile judiciare.

„În cursul acestei după-amiezi, pacientul a fost detubat, iar medicii, după ce au analizat starea lui, au anunţat parchetul că se pot relua procedurile judiciare”, au transmis vineri reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău.

Pacientul rămâne în continuare în monitorizare la secția ATI.

Știre inițială

Gheorghe Moroşan, bărbatul care i-a ucis pe cei doi muncitori în apartamentul din Oneşti, a fost audiat de procurori chiar pe patul de spital. Medicii au considerat că este apt pentru a da declarații.

Gheorghe Moroşan, audiat de procurori. Bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost audiat, vineri dimineaţă, de procurori chiar pe patul de spital.

Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, audiat de procurori

Bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost detubat şi le-a povestit procurorilor cum i-a ucis pe cei doi muncitori pe care i-a luat ostatici în fostul său apartament din Oneşti. Potrivit medicilor, starea sa de sănătate se ameliorează.

„În dimineaţa zilei de azi, pacientul a fost detubat, starea de sănătate e in ameliorare usoara. Putem putem comunica cu el. Nu are voie sa manance pentru ca e operat abdominal. Daca situatia se mentine poate fi transferat pe sectia de chirurgie in 2-3 zile”, a precizat unul dintre medicii care se ocupă de Moroşan.

Citeşte şi Silviu Iștoan, tânărul de 36 de ani sechestrat şi ucis în apartamentul din Oneşti, condus pe ultimul drum

Criminalul din Oneşti a desfigurat un bărbat

Poliția a anunțat că cel care i-a ucis pe cei doi muncitori are mai multe antecedente penale. În 2001 a fost condamnat la șase luni închisoare pentru vătămare corporală gravă, după ce a desfigurat un bărbat cu care se afla într-un conflict mai vechi.

Victima a pierdut trei dinți și a suferit plăgi, contuzii și echimoze, după ce Moroşan l-a lovit cu capul în față, trântindu-l în șanțul din apropiere și lovindu-l în continuare cu o furcă. Din fericire, mai mulţi martori au intervenit şi l-au salvat din mâinile agresorului, potrivit Libertatea. 

În urma incidentului, victima a avut nevoie de 15-16 zile de îngrijiri medicale, potrivit datelor reținute în hotărârea judecătorească.

În fața instanței, Moroșan a invocat legitima apărare, susținând că ar fi apucat coarnele furcii cu mâna, pentru a nu fi lovit, moment în care celălalt bărbat s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut cu fața de podeț.

Citeşte şi Fiica criminalului din Onești rupe tăcerea: ”Tatăl meu nu tăia o găină. Nu știu ce a fost în capul lui”

Reamintim că doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seară înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12.00.

„Cei care se fac vinovati de aceasta tragedie vor raspunde legal. Doresc sa precizez ca ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Primul apel la 112 a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care anunţa că are o problemă cu un litigiu. Apelul s-a intrerupt, însă operatoarea l-a trasferat catre colegii din teren.

Primul echipaj a ajuns la fata locului la 5 min dupa sesizare. La ora 11:53 s-a dispus constituirea unei grupe operative formata din 17 politisit, printre care si un negociator. Adjunctul politiei Onesti il cunostea pe barbat si a incercat sa-l calmeze, a incercat detensionarea situatiei.

Negociatorul a fost chemat de urgență, acesta fiind în timpul său liber. Celălat negociator era în concediu medical. Negociatorul a ajuns la 13:33 de minute. La 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU. La 14.30, agresorul a reapelat sistemul 112 și a sesizat că are 2 persoane legate. A solicitat să i se restituie actul de proprietate sau 300.000 de euro.

Dacă auzea o mișcare în fața blocului sau pe scară a amenințat că-i omoară. Cel de la 112 a solicitat să discute cu o victimă din apartament, pentru a confirma că trăiește. Politistii au discutat si cu soţia agresorului care a declarat ca il sustine pe sotul său. A sunat din nou la 112 cerând să i se facă legatura cu persoane mai importante pentru că poliţia nu-l poate ajuta”, au declarat reprezentanţii Poliţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu un cuţit.


loading...