Gheorghe Ştefan Pinalti, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce fusese condamnat definitiv pentru aceeaşi infracţiune

Gheorghe Ştefan Pinalti, fostul primar din Piattra Neamţ, a fost trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie, pentru trafic de influenţă. Pe 20 aprilie el a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul finanţării PDL.

25 apr. 2017, 12:38
Gheorghe Ştefan Pinalti, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce fusese condamnat definitiv pentru aceeaşi infracţiune

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, în 2009, în contextul în care o societate intenționa să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanțat din fonduri nerambursabile, Gheorghe Ștefan, în calitatea menționată, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate.

COMUNICAT DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului ȘTEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unei formațiuni politice, aflat în executarea unor pedepse privative de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, se arată într-un comunicat DNA.

În cursul anului 2009, în contextul în care o societate comercială intenționa să participe la procedura publică de atribuire a contractului de lucrări, aferent unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpatul Ștefan Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpatul Ștefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări.

În temeiul acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, inculpatul Ștefan Gheorghe a primit de la reprezentantul acelei societăți comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț. 

Amintim că, anterior, inculpatul Ștefan Gheorghe a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (comunicate nr. 1850/VIII/3 din 23 decembrie 2014572/VIII/3 din 24 martie 20151814/VIII/3 din 19 noiembrie 2015206/VIII/3 din 3 martie 20171492/VIII/3 din 13 decembrie 2016).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, se mai arată în comunicat.

Fostul vicepreşedinte al PDL Gheorghe Ştefan a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare, după ce a recunoscut că a făcut trafic de influenţă şi şi-a folosit funcţia pentru a obţine ilegal bani pentru partid, în aceeaşi cauză fiind judecat şi fostul secretar general al PDL Vasile Blaga. Instanţa a dispus confiscarea de la Gheorghe Ştefan a sumei de peste 1,6 milioane de euro. Gheorghe Ştefan execută din octombrie 2016 pedeapsa de şase ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft”.


loading...
Partenerii noștri