Gheorghe Piperea a REZILIAT 5 contracte ale RADET, după ce a intrat în insolvenţă. Unul viza chiar fuziunea cu ELCEN

Firma Rominsolv a avocatului Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET, a denunțat 5 contracte semnate de Regia aflată în insolvență cu tot atâția furnizori de bunuri și servicii. Printre acestea se numără și un contract de asistență și reprezentare juridică încheiat în 2013 cu o firmă de avocatură, referitor la eventuala fuziune a RADET cu Electrocentrale București (ELCEN), cel mai important furnizor de energie termică al Regiei și, totodată, principalul creditor al acesteia.

04 ian. 2017, 15:31
Gheorghe Piperea a REZILIAT 5 contracte ale RADET, după ce a intrat în insolvenţă. Unul viza chiar fuziunea cu ELCEN

Celelalte contracte denunțate sunt cele cu diferite SRL-uri, pentru măsurători de emisii în aer, poluanți în sol și zgomot la limita incintei centralei RADET de la Casa Presei, pentru repararea unei mașini de procesare a corespondenței, pentru livrarea de apă minerală carbogazoasă și, respectiv, pentru echipamente IT. Documentul nu menționează valoarea contractelor.

Contractul de consultanță și reprezentare juridică cu firma de avocatură are două componente, una legată de reorganizarea RADET și transformarea acesteia din regie autonomă în societate comercială și una referitoare la eventuala fuziune a RADET cu ELCEN.

Cu câteva luni înainte de semnarea contractului, în martie 2013, Guvernul Ponta aprobase un memorandum privind fuziunea dintre RADET și ELCEN.

Memorandumul prevedea reorganizarea RADET București în societate comercială controlată de municipiul București, fuzionarea segmentului de transport și distribuție a energiei termice, gestionat în prezent de RADET, cu segmentul de producție a energiei termice din cadrul ELCEN, modernizarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice pentru reducerea pierderilor și a cheltuielilor de exploatare, modernizarea centralelor termoelectrice care urmau să fie preluate de la ELCEN, precum și a celor existente, în vederea eficientizării, cu efect direct asupra costurilor gigacaloriei. Prin fuziune s-ar fi stins și datoriile istorice de 3,6 miliarde lei ale RADET către ELCEN. Detalii, pe profit.ro.