Gheorghe Zamfir riscă să nu se poată căsători cu iubita. Regula Bisericii care îl împiedică

Gheorghe Zamfir riscă să nu se poată căsători cu iubita. Potrivit Wowbiz, diferenţa de vârstă dintre cei doi depăşeşte limita sugerată de BOR. Astfel că, pentru a-şi putea oficializa relaţia, cuplul va avea nevoie de o dispensă de la mai-marii Bisericii.

25 aug. 2015, 09:09
Gheorghe Zamfir riscă să nu se poată căsători cu iubita. Regula Bisericii care îl împiedică

După ce a reuşit cu greu să divorţeze de franţuzoaica Marie Noelle(MARI NOEL), naistul Gheorghe Zamfir plănuieşte să se recăsătorească cu actuala iubită, Nicoleta Beca.

Dacă diferenţa de vârstă de 44 de ani dintre naist şi viitoarea mireasă nu pare să-i deranjeze pe cei doi îndrăgostiţi, Biserica Ortodoxă Română are însă unele obiecţii. Deşi nu se poate opune căsătoriei, oficializarea relaţiei celor doi va putea avea loc însă doar cu aprobarea Patriarhiei Române.

„Nu este recomandat să fie diferenţe mari de vârstă între soţ şi soţie pentru că acestea se văd în timp. Nu ne opunem căsătoriei nici în astfel de situaţii, doar că preotul care va oficia slujba cununiei va trebui să ceară dispensă de la mai-marii Bisericii Ortodoxe pentru a putea primi binecuvântarea”, a declarat un preot ortodox.

Potrivit canoanelor, căsătoria creştin-ortodoxă este un act juridic de drept natural, moral şi religios în cadrul legilor dumnezeieşti, prin care bărbatul se uneşte cu femeia pentru toată viaţa pământească.

Preotul trebuie să ia consimţământul absolut liber al logodnicilor, verificat într-un timp mai îndelungat, vârsta bărbatului să fie între 18 şi 70 de ani, iar a femeii, între 16 şi 60 de ani, iar diferenţa de vârstă între logodnici să nu fie prea mare (între maximum 8-10 ani).

Celebrul naist trăieşte o poveste de dragoste alături de cântăreaţa de muzică populară Nicoleta Beca încă din 2010. Gheorghe Zamfir şi mai-tânăra sa iubită au programat nunta pentru anul viitor, pe 6 aprilie, ziua în care artistul va împlini 75 de ani. Potrivit Libertatea, cei doi plănuiesc două petreceri: una la Chişinău, de unde sunt naşii, şi alta în România.

 Citeşte şi Gheorghe Zamfir, dezvăluiri despre divorţul de franţuzoiaca Marie Noelle: „Am reuşit să scap de monstru”