GHID pentru accesarea fondurilor UE direct de la Bruxelles, lansat de doi europarlamentari români

Europarlamentarii Cristian Buşoi şi Mihai Ţurcanu au lansat, luni, un ghid pentru accesarea fondurilor europene direct de la Bruxelles, în domenii precum proiectele de mediu, educaţie, sănătate, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare.

27 iun. 2016, 09:06
GHID pentru accesarea fondurilor UE direct de la Bruxelles, lansat de doi europarlamentari români

„(…) există oportunităţi de a accesa fonduri europene direct la Bruxelles în domeniul proiectelor de mediu, educaţiei, sănătăţii, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare. (…) Ceea ce am sintetizat în aceste broşuri sunt doar informaţiile de bază care pot orienta pe cei care pot şi doresc să obţină astfel de finanţări”, a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi, potrivit Mediafax.

El a precizat că proiectele trimise direct la Bruxelles intră în competiţie cu proiecte din celelalte ţări membre ale UE, ceea ce ridică anumite dificultăţi suplimentare, dar că pot fi accesate pe fondurile europene din România.

Potrivit lui Buşoi, ghidul a fost tipărit în 2.000 de exemplare şi va fi trimis primăriilor, organizaţiilor non-guvernamentale relevante şi fiecărei universităţi din ţara noastră, iar varianta electronică va fi publicată pe site-urile personale ale acestor europarlamentari.